På grund av den speciella tillväxten och specifika cellstrukturen är bambus egenskaper mycket ens och till och med overlegne i hårdttræ. Af denne grund kan bambus jämföras med trä.

Nedenför finner du de viktigaste tekniska egenskaper vid BambooTouch® bambusgulve, läs FAQ för att hitta mer information och se vår video:

Trækmodstand:
Bambus är extremt hårdt och starkt. Bambus stråtækte består av cellulosafiber, liksom et træ, men i modsætning til trä innehåller dets långa fiber lignin och silica.
Bambusens hule morfologi kombineras med de jämnt fördelade noder på stilken ökar dens laterala styrka.
Dens fiber har en trækstyrke på 40 kp/mm², högre än någon annan normal träfiber, som när 5 kp/mm², och högre än strukturell stålfiber, där när 37 kp/mm². Dessutom är bambus mjuk, låt och flexibel efter behag.

Brinell-hårdhed:
Brinell-testen består av mätning av märket efterladt i träet af en hård stålkugle med en diameter på 10 mm utsat för en belastning på 500 till 3000 kg, beroende av sagen.
Fortolkningen af ​​testen är beräkningen af ​​förhållandet mellan arealet af märket efterladt af bolden och kraften, hvormed den falder.
Enligt detta test är bambus 27 % hårdare än amerikansk röd eg och över 13 % hårdare än amerikansk ahorn (källa: ASTM 1037 Procedures)

Stabilitet:
BambooTouch®-golvet har en dimensionsstabilitet på 0,0144 och är därför 2,5 gånger mer stabilt ände av de flesta träsorter, som normalt används för golvbeläggning.
Bambus är rådfast och ufølsom över för fukt och temperaturändring, vilket gör den velegnet til gulvvarmesystemer.

Termisk motstånd Bambus
har en värde på R=0,072 m²K/W. Det är en god termisk leder, vilket är en fördel för dens användning i gulvvarme.

Formaldehydemission:
Formaldehydemissionen är 87 gånger lägre än den starka tyska E1-standarden (europeisk standarder).

VOC-emission:
Test utfört av BBRI har vist, vid VOC-emissioner fra bambusgulve ligger långt under den europeiska standarden (EN 717-1), liksom TVOC- och TSVOC-emissioner (EN 15052).

CO2-fodaftryksneutral:
CO2-neutraliteten är verifierad genom hela livscyklussen för BambooTouch® massiva trägolv.

Brandmodstand:
BambooTouch®-golvet har bestått ISO 11925-2 brandmodstandstest och har uppnått CFL – S1 klassificering enligt EN13501-1 standarden.

Video: Dans på dit