BAMBUS OCH TRÄ ÄR VERKLIGA DE NATURLIGA ”Oavhängiga” resurserna med yttre hållbarhet för miljöprodukter för den Svenska marknaden både för hem och affärshus.


Miljövänliga byggprodukter av bambu och trä lösningen för era eviga hållbarhet !

Bambu och trägolv produkter är det bästa miljövänliga valet för rätt hållbara byggprojekt!


 VAD ÄR HÅLLBARHET – Det är en bra guide till verklig hållbarhet!

Hållbarhet. Vad är det egentligen?  Att vi bryr oss om varandra och världen är tydligt för de flesta av oss. Men går du i detalj när det gäller vad som egentligen menas med att vara hållbar? Under länken hittar du en systematisk genomgång av de viktigaste frågorna inom hållbarhet. När du är klar vet du allt från vad som krävs för att ett hus ska vara hållbart till vilken form som helst.

Vad är ett hållbart hus?  Ett hållbart hus kännetecknas av att det byggs av miljövänliga eller återvinningsbara material. Dessutom måste den ha en minskad energi- och resursförbrukning. Och då måste den använda sig av alternativa uppvärmningsmetoder. Kort sagt: Ett hus som består av material som har haft minimal miljöpåverkan hela tiden i husets livscykel.

Är hållbarhet bra för din ekonomi? Det korta svaret är JA! Det som är bra för miljön är också bra för ekonomin. I alla fall kan man hävda att hållbarhet är en riktigt bra långsiktig finansiell investering. Ekonomer tolkar hållbarhet som att ge kommande generationer åtminstone samma välfärd som vi lever under. Det är uppenbart att natur och klimat också är viktigt för välfärden – och därför kan det vara värt att spara på de resurser vi förbrukar idag. Det används alltmer för ekonomiska instrument.

Källa: https://groenforskel.dk/hållbarhet

För mer information om Woodpecker: s miljövänliga och hållbara bambuprodukter, läs artikeln Business Bamboo Products – den miljövänliga och hållbara lösningen för den svenska byggbranschen  i danska Construction + Architectures största webbportal här:   https://byggeri-arkitektur.dk/Erhvervs- bambu produkter-the-miljö säker och hållbara lösning-to-the-dansk-byggnadsindustrin


Vi vet hur viktig miljövänlighet, hållbarhet, kvalitet och produktsäkerhet är för ditt projekt. Därför är alla våra Woodpecker-produkter certifierade enligt de högsta internationella standarderna och kvalitetskontrollerade av vår tillverkares eget team.


HÅLLBAR ECO-TRÄ OCH BAMBUS-SKOG OCH FSC-CERTIFIKATION

Bambu och trä särskilt populärt i hållbara byggnadsmaterial, eftersom det producerar 30 procent mer syre än ett vanligt träd – och absorberar lika mycket CO2 på fem år som en ek gör på 160 år. 

Faktum är att varje femte av oss svenska tänker på hållbarhet som ett led i att få byggmaterial till våra hem.

Därför har vi ett brett utbud av 100% miljövänliga, hållbara och hållbara bambu och trägolv och andra inomhus, semi och utomhus miljövänliga byggmaterial för användning i industriell och privat konstruktion inom sjukhus, stationer, idrottsarenor, kontor, hem, dagisar, skolor , institutioner, etc.

Tänk också på att alla våra bambu och trä produkter har CE- och FSC-certifikat, som är världens ledande skogsförvaltningsstandarder och därmed levererar produkter av högsta kvalitet, med en produktgaranti på upp till 25 år.


Hållbar och trä: CO2-neutral eller bäst under hela  livscykeln. Hälsosamt inomhusklimat – låga utsläpp.

Alla  Woodpecker®-produkter är också ett hälsosamt val eftersom de är antistatiska och anti-allergiska.

För ett hälsosamt inomhusklimat är det viktigt att produkter som används inomhus har mycket låga utsläpp och uppfyller den europeiska E1-standarden. Alla Woodpecker-bambuprodukter uppfyller denna standard och flera av dem är till och med tillverkade med lim utan tillsatt formaldehyd, vilket uppfyller E0-standarden, den strängaste tillgängliga standarden.

I Skandinavien tillbringar vi 80-90% av vår tid inom, varför den fysiska ramen betyder mycket för hälsa, lärande och produktivitet. Idag är ögonen ofta starkt fokuserade på faktorer som kostnad per aktie. kvadratmeter och byggnadens energiförbrukning eftersom du bara glömmer att byggmaterialets hållbarhet och miljö korrekthet betyder mycket när du bygger eller möblerar i hem som faktiskt kommer att förvärra det riktigt hälsosamma huset för vårt välbefinnande. Därför måste den danska byggbranschen nu sätta människan i centrum när vi bygger.

Därför är det mycket viktigt att fokusera på de positiva effekterna av ett bra inomhusklimat och därmed på hur vi skapar bättre livskvalitet, rörelse, lärande och produktivitet när vi pratar om privata hem, dagis och kontorsmiljöer etc.

Vi bör fokusera på våra hållbarhetskrav i anbudsmaterialet, fördelat på social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet samt teknisk och processkvalitet. Även krav på låg energiförbrukning, begränsad användning av material med miljöskadliga ämnen, korrekt hantering av byggavfall, att ett gott inomhusklimat kan uppnås och att en drift- och underhållsplan för huset görs.

Källa: http://www.sustainablebuild.dk


Alla Woodpecker® Bamboo-produkter erbjuder tydliga hållbarhetsfördelar, vilket bidrar till en högre LEED- och BREEAM-certifiering för gröna byggprojekt.

Dessutom har alla Woodpecker-bambugolv och trägolv utvärderats av klass A och A + när det gäller utsläpp av flyktiga organiska föreningar: vilket är den bästa klassificeringen!