VAD ÄR VALNÖTGOLV?

Valnötsgolv är älskad för sina mjuka chokladtoner och värmande appell. Dess flödande nyanser är verkligen iögonfallande och ger en lyxig känsla i hemmet. Träet har en glansig kvalitet också, ofta tycks skimra eller glöda när ljuset fångar sin kornstruktur.

valnöt golv harlech valnöt

VALNÖTTRÄDET

Valnöt är en av de mest mångsidiga lövträ på planeten. Förutom golv finns dess möbler, smyckeskrin och till och med instrument. Arten är infödd i centrala Asien men växer på många platser över hela världen inklusive Nord- och Sydamerika, Frankrike, Turkiet och Storbritannien.

Valnötträd växer snabbt och kan nå höjder på 25 fot på mindre än 10 år. Träet är något mjukare än ek men ändå imponerande hållbart med de starkaste stammarna som står höga 100 fot och lever i 200 år.

Trädet producerar också en stor frukt som är en av de äldsta trädmat som man känner till och en av de hälsosammaste nötter på planeten. Valnötspisk någon?

STYLING VALNÖTGOLV

Valnötgolv är uppskattat för sina rika färger och hållbarhet och är centralt i rummen. Dess förtrollande blandning av kakaofärger och naturliga mönster skapar en slående bas som är perfekt för att skapa kontrast och lätt kan kopplas ihop med traditionella eller samtida teman. Kolla in våra stilidéer nedan …

valnöt golv humörbräda

TREVLIGA FÄRGER

Valnötgolv och varma färgnyanser gör det perfekta paret. Undvik starka vita eller kalla pastellfärger och välj mer färgglada, djupare nyanser. Fånga en mysig atmosfär med senapsfärger eller landa det humöriga utseendet med djup lila och azurblått.

MONOKROM MÖBLER

Trots att vit kan se stark ut på väggarna är ljusa vita möbler idealiska för en modern, minimalistisk stil. Och kontrasten mellan möbler och golv är slående. Alternativt kan möbler av svart stuga lyfta de mörkare tonerna i träet för en traditionell men svår period.

AURORAL TILLBEHÖR

Blanka tillbehör i krom, koppar och glittrande guld kan direkt ge en extravagant känsla till valnötgolv. Höga och ovanligt formade glänsande vaser, glänsande ljusarmaturer och glänsande tillbehör kommer att spela med glansen i träet för att förbättra dess påkostade utseende.

INDUSTRIELLA ILLUSIONER

Valnötgolv utgör en intressant bas för industriell inredning, vilket ger värme och färg till en interiörstil som vanligtvis är kall och monokrom. De chokladaktiga tonerna lägger till en annan dimension till de rustika möblerna i lagerstil som är häftklamrar i detta tema, vilket ger en mysigare och mer hemtrevlig känsla i blandningen.