Vi älskar att se förändringar, särskilt när de är lika vackra som den här. Woodpecker rekommenderades till Alex av hennes fantastiska snickare som var ansvarig för alla hennes träverk i hela huset, liksom flera kontakter på Instagram. Och vi är så glada att hon är nöjd med det färdiga utseendet – allt om rummet är helt enkelt drömmande. Alex pratar med oss ​​genom sin renovering ..

Vi är DIY-entusiaster som för närvarande renoverar vårt viktorianska hus i Leeds och vi gör så mycket vi kan själva. Vi har också en två år gammal dotter (som är över månen för att äntligen ha ett vardagsrum att springa runt i)!

hackspettgolvparkett

Det färdiga utseendet med  Woodpecker Goodrich Espresso

 

Innan golvet låg, behövde rummet ny elektrik, fönster, gipsskivor och gips på grund av fukt. Och när det gäller själva golvinstallationen var vi tvungna att jämna golvet med en kombination av plywood och självnivellerande sammansättning.

Alex 6

Det ursprungliga rummet före renoveringen

 

För att förbättra rumets karaktär tillagde vi paneler, skapade en stenhärd (med stenläggning från vår trädgård) och vi återställde också eldstaden för att skapa en underbar periodfunktion.

Alex 7

Rummet tar form under konstruktionen 

 

Vi använde några av parkettplankorna för att skapa en kant runt rummet för att få ett mer färdigt utseende. Vi har experimenterat med en kombination av antika och moderna stilar, respekterar husets periodegenskaper men lägger till moderna vändningar där vi kan … Detta är en av anledningarna till att vi älskade Woodpecks golvutbud.

Alex 3 redigera

En parkettgräns med Goodrich Espresso Oak

 

Jag tyckte att det var väldigt svårt att hitta en mörk parkett som markerade alla rätt rutor (den perfekta färgen, en matt yta och en texturerat träkorn), vilket förmodligen varför jag beställde så många prover – jag beställde cirka 15-20 från olika webbplatser ! Och många av dem kastades omedelbart eftersom jag direkt visste att de inte hade rätt.

Jag visste att Goodrich Espresso var den för mig när provet kom igenom. Storleken var perfekt och tonen var varm och hemtrevlig men ändå sofistikerad. Den matta finishen kände modern och jag älskade strukturen i det naturliga säd i trä med de subtilt olika nyanser av varje planka.

Alex 5

Det färdiga utseendet med en kombination av traditionella och moderna funktioner

 

Vi är verkligen över månen med det färdiga resultatet och vi älskar absolut produkten. Det känns elegant och modernt och gifter sig ändå vackert med rumets ursprungliga periodegenskaper. Informationsguiden gjorde det enkelt att utforma gränsen och låt oss vara kreativa i rymden. Vår enda beklagelse är att vi inte visste om det innan vi installerade golvet i resten av huset! Vardagsrummet har hållits på länge (fyra år totalt!) Så vi är absolut glada över att ha ett resultat som passar så perfekt in i resten av huset.