nu gör mig inte fel, jag vet att jag är oerhört tur att ha en hyrd lägenhet med vanliga vita väggar och ganska anständigt laminatgolv (om du någonsin hittat dig själv som jakt på den brittiska hyresmarknaden vet du sådant välsignelser är få och långt mellan mig!), men det hindrar inte att jag drömmer om vad jag skulle göra i rymden om jag faktiskt skulle kunna fatta några grundläggande dekorbeslut för mig själv.

bortom den enkla lyxen att kunna välja färgfärger för väggen – eller till och med hänga en bildram utan rädsla för återverkningar! – Det vore fantastiskt att byta ut mina alltför gula tongolvplattor för en mer lyxig produkt, till exempel det vackra nya parkettgolvet från hackspetten . påverkad av oliver heaths biofiliska designfilosofier , jag har tänkt mycket på det senaste om det bästa sättet att införliva naturliga material i mitt hem, och hackspettens passion för den personlighet, liv och atmosfär som trägolv ger ett hem verkligen fångade min uppmärksamhet och hade mig fascinerat för att lära mig mer om varumärket.

ingenting ger ett utrymme som är varm, behaglig känsla som ett vackert trägolv. det är något som kan påminna dig om tid som ägnar dig utomhus för att beundra en skogsmiljö eller en barfota promenad mellan träden med deras doft i luften och mjukt blad under dina fötter. ~ hackspett 

hackspetten väljer träden de använder innan de fälls och ägna stor uppmärksamhet åt hur de sågas, staplas och torkas, och allt skördas hållbart med fullständiga fsc- och pefc-certifieringar. detta nysågade trä lufttorkas sedan i över tolv månader innan det läggs igenom ugnen två gånger för att dra ut resterande fukt och säkerställa maximal stabilitet i varje hackspettgolv.

en av de saker som oliver heath hade föreslagit var att det att ha ytmaterialkontraster på golvet – så att du kan gå från hårt till mjukt – hjälper till både att avgränsa rumsliga zoner och förbinda dig med dina sinnen, och jag älskar det faktum att alla hackspettens intervall utnyttja det inneboende mönstret och knutarna i träbotten, så att den naturliga strukturen förblir i ytan på varje planka.

parkett

Jag har länge haft en kärlek till parkettgolv, och tyckte alltid att den klassiska golvstilens vinklade geometri var enkelt chic – håller du inte med? från traditionell fiskbens- eller chevron, till mer komplexa bordeaux, herrgårdsväv eller parkett de versailles-mönster, jag älskar känslan av att skräddarsy den här stilen till ett rum, utan att behöva något annat pråligt eller extravagant att spela – golvet är enbart uttalande. hackspettens parkettgolv är konstruerad så att det med blotta ögat behåller all naturlig skönhet i massivt trä – från de spännande strukturerna till de rika och subtila färgerna – men konstruerade på ett sätt som gör plankorna mycket mer mångsidiga – och faktiskt mer praktiska – i ett upptaget, modernt hem.

 

Goodrich

hackspettens Goodrich parkettgolvkollektion finns i en mängd olika nyanser från asktoner av vitad ek till de sofistikerade matt svarta tonerna av espresso ek .

medan jag alltid har hittat mig dragna till ljusare nyanser av golv, har de mjuka kakaotonerna och taktila texturerna från tryffelägen  definitivt dragit mitt öga och trolllat upp dagdrömmar i en lång sofistikerad matsal, medan den nämnda espresso ek  känns full av karaktär och perfekt för en entré eller ett vuxet hemmakontor med massor av mitten av århundradet möbler och luxe mässing accenter.

de lugna vita kornen som kikar genom mjukt grått i de eleganta  fjäderä-  plankorna skulle göra en underbar parkett i en lugnande sovrumshistoria, medan  dis-ek ( som känns den mest skandinaviska av alla nyanser efter min mening) skulle vara en perfekt kontrast till de flesta av mina favoritprodukter från nordisk design, med enkla eleganta former och en mjuk färgpalett.

min favorit av alla – och den jag helst skulle vilja uppgradera mitt gultonade laminat till – är den  saltade eken ; sågna matta rustika toner som har precis tillräckligt med naturlig värme för att matcha mitt skandinaviska rottingskåp, och skulle passa ihop med de svalare undertonerna i min marinblå soffa.

så jag har tagit ihop ett litet humörbräde om hur jag kan integrera  goodrich saltad ek  parkettgolv i mitt nuvarande  vardagsrumssystem  :

moodboard-poäng (medsols uppifrån):  desenio , ikea,  pampa , vävt, jordfärgat målar , hackspett, casa cook, nkuku,  urbanara .

medan jag är tacksam för min nuvarande situation med uthyrning av vit vägg, om jag skulle kunna börja från början i mitt bostadsområde skulle jag älska att omfamna en mjuk dämpad bakgrundspalett med varma gråar, gröna och karamell i krämig ekolera färg , som påminner om vacker casa cook kos decor jag delade på bloggen förra veckan ..