Moderna golv erbjuder en mängd stilar, mönster och färger som passar alla inredningsteman. Ändå med nya trender som dyker upp år för år är det ibland svårt att bestämma vilken typ av golv att gå för. Parkett har varit en fast favorit under ganska lång tid, följt av grått och grönt. En av de senaste uppåtgående trenderna som vi svänger över är brett plankgolv.

Breda plankor blir allt mer önskvärda för sin samtida och traditionella look. Upptäck mer och ta reda på varför du bör överväga brett plankgolv till ditt hem …

 

KARAKTERFUL DESIGN

brett plankgolv harlech rustik ek

Harlech Rustic Oak

Breda plankor visar mer av träets naturliga karaktär per golvplank: Den naturliga träkornstrukturen, det slående mönstret, de vackra knutarna och karaktäristiska ränderna – som alla lyfter golvets övergripande skönhet och charm och skapar en underbart naturalistisk se.

Betygsättningen av träet avgör hur mycket av denna vackra karaktär som finns i det färdiga golvet. Välj en extra rustik klass för distinkt karaktär eller ett valt golv för en mer konsekvent look. En rustik klass är ett bra medium mellan de två.

 

MODERN STIL

brett plankgolv harlech rå ek

Harlech Raw Oak

Ett modernt och elegant utseende kan också uppnås med brett plankgolv. Fläckar och rökningsprocesser används för att förbättra de naturliga tanninerna i virket för att uppnå vackra samtida färger. Lätt tvättade, gråa och mörkare nyanser är alla möjligheter.

Harlech Raw Oak är blekt, avbakat och rustikt och är ett utmärkt exempel på ett härligt modernt golv. Träets ljushet i kombination med träets naturliga egenskaper skapar en utmärkt modern finish.

 

FÖRDELAR AV BREDA PLANTERINGAR

brett plankgolv harlech vitrökt ek

Harlech vit rökt ek 

Brett plankgolv får ofta ett rum att se större ut. Med färre plankor kan ett rum också se mindre rörigt ut. Det antas av många att brett plankgolv verkligen kan förbättra ett utrymme, vilket gör att det verkar vara större än det faktiskt är.

På grund av de större plankbredderna behövs mindre plankor jämfört med standardbredd på golv. Detta är en stor fördel eftersom dessa golv kan vara snabbare att installera, vilket resulterar i en snabbare vändning.

 

LAMINATRANGE

brett plankgolvlaminat

Wembury Autumn Oak

Förutom konstruerat trä finns också breda plankor i laminat. Laminatgolv är ett mer prisvärt alternativ och det är ett utmärkt val av golv för familjer med husdjur och små barn. Bred planklaminat erbjuder både stil och praktik för många att beundra.

Ta en titt på vår webbplats för en rad golvinspirationer.