Med ett nytt år kommer det ofta att klåda för att dekorera. Så vilken bättre tid att ta en titt på vad som kommer att vara nytt och spännande i hemmadesign. Vilka av dessa trender kommer du att få ombord med?

WABI SABI

hemdesign 2018 wabi sabi

Kredit:  Debi Treloar

Vi har haft Hygge och till och med Lagom. Men kan Wabi-Sabi vara nästa idé att skaka upp vår besatthet med minimalistisk inredning? Enkla utrymmen ser vackra ut, men de är inte så lätta att underhålla i den verkliga världen – särskilt om du har små barn.

Wabi-sabi är en japansk idé som firar skönheten i bristande karaktär, och Etsys trendspåmästare Dayna Isom Johnson säger ”att acceptera idén att ditt hem inte behöver vara redo för showroom är allt som krävs. Håll det riktigt, var autentisk och var glad att du inte en gång behöver göra din säng sval. ”

Så vänd dig till handgjorda föremål, ordna dina tillbehör allt annat än symmetriskt och njut av en bebodd, ångrad look.

 

FÄRGFULLA KÖK

Färgglada kök för hemdesign 2018

Kredit: Devol

Under de senaste åren har vi förälskat oss i glansiga vita kök som aldrig tappar för långt från den neutrala paletten. Ändå, kunde 2018 se en kök färg återupplivning? Redaktör för Houzz Mitchell Parker säger ”Vit kommer alltid att vara en klassisk palett för kök, men dess ökade popularitet innebär att det kommer att bli intressettrötthet.”

Det verkar som om vi kan förvänta oss en vändning till mer originella, intressanta och färgstarka kök med varmare trätoner och felanpassad stil. Kimberly Ahern från Swoonworthy-bloggen håller med och stödjer trenden: ”Att blanda dina ytor ger ett mycket mer utdraget utseende och skapar en mer eklektisk, intressant estetik.”

 

ÖVERSÄTTA FLORALER

hemdesign 2018 djärva blommor

Kredit: Ashley Woodson Bailey

Blommor har alltid varit populära, särskilt i eleganta sovrum och hem i landlig stil. Ändå kan de ta en annan form i år. Mitchell från Houzz anser att vi borde ”glömma lågenergimönster och tänka botaniska referenser i högkontrastfärger som svartvitt och överdimensionerade blommor.”

Blommor går fet. Och vi får se dem presenteras på mer livliga sätt.

 

HERRINGBONE TRÄGOLVNING

Hemmedesign 2018 saltad ek

På Woodpecker har vi sett en enorm ökning av intresset för våra fiskbensgolv under det senaste året. Och det ser ut som att trenden kommer att fortsätta, med rustika detaljer och strukturer i spetsen.

Louise Bird från det ledande interiörbyrån Trinidade i London och Bird säger ”Att lägga till en touch av glamour och sofistikerade är denna stil av golv ett absolut måste om du renoverar. Perfect är ute och texturerat och intressant är i, så leta efter borstade, skrapade och rustika ytor för att ge djup och intresse. ”

 

ULTRA VIOLET

hemdesign 2018 ultraviolett

Kreditera

Kommer 2018 att se det sista av den lugna och samlade tusenårsrosan? Ledande färgexperter Pantone har avslöjat en energisk färg på året för 2018. De kallar Ultra Violet för en ”dramatiskt provocerande och tankeväckande lila nyans som kommunicerar originalitet, uppfinningsrikedom och visionärt tänkande.”

Det är gåtfullt, framkallar kosmos mysterier och har en andlig kvalitet. Vi är glada över att ta reda på hur skuggan kommer att väva sig in i heminredning.

 

BETONG

2018 hemdesign betong

Kreditera

Vi har redan sett betong i udda tillbehör som belysning och planterare. Men vi kan se fram emot ett växande fokus på detta material i hemmadesign. Grova betongväggar, möbler, bänkskivor och till och med plattor är några av de förutsägelser som kommer att bli populära i år.

 

HÄR FÖR LÅNG HÅL

Det är inte alla förändringar. Många interiörstilar har lång livslängd och några av de trender vi älskade förra året kommer att hålla fast vid …

Hushållsplantor för hemdesign 2018

Kredit: Framtiden höll

  • Blanda material som timmer, marmor och metaller
  • Vår kärlek till handgjorda, unika föremål
  • Metall, särskilt mässing
  • Grönska och växter i djungelstil
  • Naturliga och enkla, organiska material