Lusten efter parkettgolv fortsätter att blomstra när fler människor förälskar sig i det distinkta mönstret. Och för att hålla jämna steg med ökningen i efterfrågan och nuvarande trender finns det en mängd färger och mönster att välja mellan, från ljusa till mörka golv – det finns en perfekt stil som passar alla inredningsteman.

När det gäller att välja mellan ljus eller mörk parkett finns det många saker att tänka på, till exempel det övergripande utseendet du vill uppnå, flödet av naturligt dagsljus och storleken på ditt rum. Mörk parkett är perfekt för att lägga till drama och även om det kan få ett rum att känna sig mindre, om det är korrekt utformat kommer ett mörkt golv att förbättra den hemtrevliga men ändå eleganta känslan. Och lätt parkettgolv kan hjälpa till att skapa ett mer rymligt och modernt utseende.

Ta en titt på våra stiltips och tips om några av våra favoritljus och mörka parkettgolv …

 

LJUS, LJUS OCH VAKT

ljus parkett hackspettgolv

Goodrich Cotton Oak 

Bomull ek är den lättaste i vårt parkettgolv sortiment. Med en vitkalkad yta borstas varje bräda för att förbättra träkornets skönhet, vilket resulterar i ett underbart lätt golv. De vita tonerna och naturliga detaljer fungerar vackert med ett mjukt färgschema – vi älskar särskilt den subtila kontrasten av persikfärgen mot det vita golvet. För att förbättra detta moderna utseende väljer du neutrala tillbehör med accenter av mjuka pasteller och handlag av guld.

 

Ljus - Goodrich Whitened

Goodrich Whitened Oak 

Ljus färg med en modern blandning av lin och aska nyanser. Whitened Oak är utmärkt färsk. Varje bräda är underbart skapad med en slät yta och rustik design. Kombinationen av naturlig detalj och olika nyanser gör Whitened Oak till en favorit bland våra kunder. Den ljusa finishen skapar en perfekt bas för stil – mörka och ljusa väggar fungerar lika bra. För en avancerad look, experimentera med en kombination av grått, glas och modernt inredning.

 

ljus parkett hackspettgolv

Goodrich Cashmere Oak 

Chevronmönstret i Cashmere Oak i kombination med den ljusa färgen ger ett vackert modernt golv. Brädorna är blötläggade i mjuka vita nyanser med sublim detalj och struktur – det finns en ren elegans i varje planka.

Låt golvet stjäla showen, håll väggarna neutrala och experimentera med olika strukturer för att förbättra den naturliga känslan. Lägg till stänk av grönska för att få utsidan in – du kan aldrig ha för många växter och de kommer att ge ditt rum liv.

 

MÖRK, DISTINKT & UNDERBAR

mörka parkett hackspettgolv

Goodrich Truffle Oak

Truffle Oak är anrikad med mörka kakaotoner och naturlig konsistens och är tydligt fet och lysande. Varje block är unikt och samlas för att skapa ett uttalande golv, spräckt av personlighet och skönhet. Par med ett ljust inredningsschema för att skapa en lätt och luftig känsla. Och se det naturliga dagsljuset studsa från varje bräde, förbättra strukturen och detaljerna underbart.

 

mörka parkett hackspettgolv

Goodrich Espresso Oak

Espresso ek är rik och sofistikerad i färg. Med en mängd mörka toner och härlig konsistens är detta golv det perfekta valet för ett traditionellt stilhem. De olika färgtonerna kompletterar en mängd trämöbler. Välj mörka nyanser för att förbättra den lyxiga och traditionella känslan. Och lägg till ett urval av husväxter för att injicera en välkomnande färgstänk.

 

mörka parkett hackspettgolv

Goodrich Charred Oak 

Vackert djärvt fångar Charred Oak den spännande känslan av ett återvunnet parkettgolv. Med en mängd färgvariationer är Charred Oak anmärkningsvärt unik. Varje bräda har blivit besvärlig för hand för att kopiera märken, bucklor och tumlade kanter av gammaldags virke – ett exceptionellt golv verkligen.

För ett ultramodernt utseende, par med ljusa och djärva färger. Välj en blandning av mönster och texturer för en knäppa look. Eller håll dina väggar och möbler neutrala och låt golvet ta centrum.

Om du känner dig inspirerad och vill titta närmare på något av våra parkettgolv, beställ ett gratis prov för att se detaljerna och strukturen på nära håll – se hela Goodrich-sortimentet här.