För denna månads Style Ideas hade vi en prat med den fantastiska interiörbloggaren Kimberly Duran från den prisbelönta  Swoon Worthy- bloggen. Kimberly har skrivit om att förvandla sitt Edwardian-hem sedan hon flyttade in och delade massor av inspiration om sin besatthet av maximalistiska interiörer. I det här inlägget tar vi reda på hur vi kan få utseendet också, eftersom Kimberly pratar oss genom hennes häftklammer ”Eklektisk Boho Glam” -stil. 

HUR MAN FÅR DEN EKLEKTISKA BOHO GLAM LOOK

av Kimberly Duran

När folk frågar mig hur jag skulle beskriva min stil är de tre orden jag nästan alltid använder eklektiska, boho och glam . Vid första anblicken kanske dessa tre ord inte har mycket gemensamt och kan verka som en udda blandning men genom att kombinera element från var och en har jag skapat en unik stil och en som återspeglar min personlighet.

Idag ska jag dela med dig hur jag skapade den här stilen i mitt vardagsrum och hur du också kan få den eklektiska boho glam-looken.

Låt oss börja med att bryta ner alla element.

EKLEKTISK

Swoon värdig vardagsrum 2

När vi tänker på eklektisk stil handlar det om att kombinera möbler och tillbehör från olika tidpunkter för att skapa en sammanhängande blandning. Jag bor i ett edwardianskt hem som har många samma element som viktorianska fastigheter med högt i tak och cornizing, stora fönster och trägolv.

Genom att uppdatera några av elementen för att ge dem en lite mer modern vrid får fastigheten uppdatering, medan den fortfarande är sympati för fastighetens ålder.

Med hjälp av en ljusgrå färgfärg på väggarna och ersättning av golv (som tyvärr var utan reparation när vi flyttade in) valde vi ett trägolv i en mycket mörk fläck för att skapa kontraster av ljus och mörk. Det mörka golvet har en mjuk glans och skapar ett elegant utrymme som lämpar sig väl för fastighetens ålder. Kolla in Barafundle Dark Oak här på hackspettgolvet som är ganska likt det vi använde.

Det finns också ett brett utbud av olika stilar som representeras i det här enkelrummet. Det finns den klassiska formen på Chesterfield-soffan, de avslappnade vävstolarna från mitten av århundradet, ett TV-skåp på 1930-talet uppdaterat med färg och spegelglas och soffbordet är ganska modernt.

För att hålla saker konsekventa snarare än kaotiska, upprepas färgschemat i hela rymden med element av tranbär, rosa, grönt och guld upprepade hela tiden. Jag använder också sammet upprepade gånger från soffan och liten soffa till gardiner och kuddar. Ryggarna på alla möbler är också relativt samma höjd. Dessa element tillsammans hjälper till att dra rummet ihop.

BOHO

Swoon värdig vardagsrum 1

Bohemsk stil har också alltid vädjat till mig och detta återspeglas i några av de naturliga och taktila material som jag använder i mitt vardagsrum. Jag har alltid älskat leopardtryck och sammetkudden ger en touch av det exotiska till min design tillsammans med den djärva tropiska tapeten.

Kohudsmattan och getskinnet ger rummet struktur och värme medan växterna ger ett organiskt element tillsammans med färg och form.

GLAM

eklektisk boho glam vardagsrum 3

Jag älskar varma metalliska och tror att de ger så mycket glamour i ett utrymme och som ett resultat, guld och mässing upprepar element i mitt hem. Jag älskar dess reflekterande kvalitet och hur det studsar ljus runt ett rum.

Guld var alltid en ambition och för länge sedan var det bara de rika som hade råd med det. Idag är guldfinisher mycket mer prisvärda men metallen behåller fortfarande ett visst aspirationselement och lämpar sig väl för glamorösa designprogram, även om ditt banksaldo inte är helt upp till kungliga standarder!

Om du vill få lite eklektisk Boho Glam Style till ditt hem, har jag identifierat några viktiga delar som hjälper dig i processen.

mörkt trägolv humörbräda

Barafundle Mörk Ek golv / tropisk tapet / prickig kudde / leopard kudde / ananas skans / kohud matta / soffbord / chesterfield soffa / gul loveseat / gardiner / korgstol / konsttryck

MÖRKT TRÄGOLV FÖR EKLEKTISK BOHO GLAM STIL

Och om du vill komplettera ditt eklektiska boho glamrum med mörkt trägolv, har jag valt några av mina toppval nedan. Några av dessa skulle passa perfekt för lite glamorös styling utan att titta alltför över toppen när de kombineras med några bohemiska inslag eller en blandning av eklektiska stilar.

mörk trägolv mörk ek

mörkt trägolv york antik ek

mörkt trägolv goodrich rökt

 Alla bilder med tillstånd av Swoon Worthy och används med vänlig tillåtelse.