Parkettgolv var perfekt i det storslagna läget – på Versailles-palatset – och har förknippats med prestige sedan dess. Inte bara framkallar det en känsla av historia, utan genom att samla trä i olika färger och korn i ett klassiskt mönster, är parketten verkligen inspirerad av naturen.

Under hela 20 : e århundradet mönstrade golv var populär, och parkett fortsätter att njuta av en trendig status i dagens inredningar. Tillsammans med minimala scheman skapar dess arvkänsla en slående kontrast och entusiastisk tid-hedrad sofistikering.

Parkettgolvets klassiska elegans matchas av lång hållbarhet och verkligt virkes stabilitet. Dessutom är varje block unikt. Med djupa nyanser och rik korndetalj har du naturens skönhet under dina fötter.

SKAPA EN TRADITIONELL INSTÄLLNING MED PARKETTGOLV

parkettgolv moodboard traditionell

Med sina rötter i Europas storslagna palats och ståtliga hem lämnar parkettgolv sig till traditionellt utformade utrymmen med periodiska funktioner och en rustik kant. Här är våra toppstiltips för att introducera parkett till en klassisk inredning:

  • Gyllene ekparketter ger en charmig färgbristning till neutrala utrymmen. Med en rustik yta kommer det att komplettera trämöbler medan skuggan väcker en känsla av värme och hemlighet i rummen. Välj gyllene ek som en kontrasterande bas för ljusa väggar och mörka inredningsdetaljer.
  • Ett fiskbensmönster överensstämmer perfekt med traditionella inställningar. Designen har en känsla av klass till sin konsistens och skapar en omedelbar samtalspunkt.
  • Välj en palett med klassiska landsfärger inklusive bränd orange och kunglig grön för att inspirera en känsla av storhet i ditt utrymme. Dessa nyanser sitter vackert med varma golv som gyllene ek och kaffe.
  • Vill du introducera något som är lite mer unikt för ditt hem? Lägg parkett i dubbla fisk- eller tegelmönster. Dessa mer ovanliga konfigurationer smälter samman en modern twist med denna traditionella golvstil.

EN SAMTIDIG ANSATS TILL PARKETTGOLV

parkettgolv moodboard modern

Att hoppa på trenden för att blanda periodstilar och omfamna det eklektiska parkettgolvet kan göra ett spännande tillskott till moderna rum. Dessa är våra favoritmetoder för att använda parkett i ett modernt hem:

  • Koppla ihop ett ljust och minimalt inredningstema med traditionell gyllene ekparkett i ett klassiskt fiskbensmönster. Stilen kan ge en rustik vridning till avgränsade rum och skapa en känsla av värme.
  • Välj parkettgolv i en vitkalkad nyans för att fånga en ljus och luftig skandinavisk stil. Blandningen av modern färg och traditionellt golv är mycket på trend. Lägg parketten i ett tegelmönster så att det ser ännu mer uppdaterat ut.
  • Parkett kommer inte bara i träblockens traditionella form och storlek. Skapa något original med de bredare blocken och rutorna i vårt Goodrich-sortiment. Du kan också blanda och matcha färger för en ännu mer slående effekt. Kolla in Goodrich  Harcourt , Milton och Smoked för idéer.

MER VÄG TILL STIL MED PARKET

Goodrich-Haze-Ek

Här är några fler tips för att införa parkett i ditt utrymme …

  • Kom ihåg att parketten ger ett mönster till ditt golv. I mindre rum kan detta göra att utrymmet känns mindre. Använd möbler med en minimal stil för att undvika en mycket upptagen look. Som ett generellt tips fungerar parkettgolv alltid bättre i rum där möbler fungerar som bakgrund snarare än samlingspunkten. Det handlar om att få ut det mesta av din parkett genom att föra mönstret fram.
  • Mörkare parkettgolv ger en vacker kontrast för ljusa vita väggar. Dessa nyanser passar bäst till större rum som salonger och korridorer där de kan uttala sig.
  • Paler nyanser är utmärkta för att skapa en mjuk och luftig känsla i små eller mörkare rum. Som en neutral bas är golvet perfekt för möbler och tillbehör som är mer utsmyckade eller djärva i färg.

Hitta fler heminredningsidéer på vår Inspiration- sida.