BAMBU GOLV

Bambu är ett av de mest hållbara materialen du någonsin har stött på.

VAD ÄR BAMBOOFLÖRNING?

Som ett bambu golvföretag använder vi på Woodpecker två tekniker för att förvandla bambu till brädor. Den ena är att laminera remsor av bambu tillsammans och bilda fasta skivor. Den andra processen kallas trådvävning, där bambofibrer binds samman och komprimeras för att bilda skivor med draghållfasthet av stål.

Utbudet av färger och stilar som finns tillgängligt i vårt bambu trägolvserie innebär att det finns en produkt som passar nästan alla dekorscheman. Varje skiva är färdigbehandlad med fem lager UV-repbeständig lack och de kommer i tunga och spår eller limfria ”klicksystem”, vilket gör dem lika enkla att installera som alla andra trägolv vi gör.

VISA ALLA BAMBU GOLVE

WOODPECKER BAMBUSGOLV | UNIKA FÖRDELAR

Bambusgolv är mycket hållbart och är relativt en ny träslag på den svenska och skandinaviska marknaden.

De är hållbara och stabila, miljövänliga och toppkvalitet garanteras.

På grund av sammansättningen av de enskilda remsorna kommer Woodpecker -bambugolv att krympa och svälla mindre än massivt träslag, vilket ger ett mycket stabilt bambugolv. Vi förknippar lövved med ek på de skandinaviska breddegraderna, men bambu är tuffare än ek. Så detta är verkligen ett ”trägolv” som är hållbart och motståndskraftigt mot repor, skåror och vanligt slitage. Ett fast golv som underhålls är också en säljparameter den dagen du säljer ditt hus. Det finns ett stort urval av bambugolv i en mängd olika stilar och färger.

Bambu är en ”oändlig” naturresurs  :  den växer mycket snabbt (upp till 1 meter om dagen!) Således skördas bara de äldre stjälkarna, den yngre bambu får mer utrymme för tillväxt med högre avkastning. På grund av sin unika växthastighet, i kombination med effektiv produktion, absorberar Woodpecker bambugolv faktiskt mer koldioxid än de släpper ut under produktion och transport av bambugolv till kunden. Alla solida bambugolv i Woodpecker garanteras därför att vara koldioxidneutrala under hela livscykeln.

Ett bambugolv är ett vackert miljövänligt golv

Kombinerat med det stora utbudet av olika stilar, konfiguration och färger finns det alltid ett Woodpecker -bambugolv som passar dina önskemål. Som en av pionjärerna inom bambusgolv har Woodpecker vuxit till att bli den europeiska marknadsledaren på detta område. Woodpecker : s långa erfarenhet (över 20 år) och strävan efter perfektion har etablerat sitt rykte för att tillhandahålla bambugolv av högsta kvalitet, med en produktgaranti på upp till 30 år.

Drömmer du om ett riktigt hållbart golv? Välj bara de miljövänliga bambugolv!

Bambusgolv är som skapat för vår tid, där hållbarhet har blivit en viktig faktor i nästan alla avseenden. Bambu är ett mycket hållbart material jämfört med trä. Först växer bambu mycket snabbare än träd, vilket innebär att bambu är redo att fällas mycket snabbare. I själva verket växer vissa bambusarter över en meter per dag och kan därför fällas efter 4-6 år. Det är otroligt snabbt jämfört med till exempel ett ek som är 120-150 år gammalt för att bli redo för avverkning. För det andra binder bambu stora mängder CO2, vilket bidrar positivt till miljöbalansen.

Bambu är alltså ett slags ”naturunderverk” – även när det är i form av ett golv i ditt hem

Våra bambuprodukter är tillverkade av 100% bambu, vilket är ett miljövänligt råmaterial eftersom det löser sig lätt i naturen.

För bambufibrer används bambuplanter som är mellan 3 och 4 år gamla och växer i ett naturreservat i sydöstra Kina utan någon form av förorening.
Det är också från detta område som våra andra bambuprodukter skördas och produceras.
Eftersom pandan lever väl 3000 km västerut har skörd och odling av dessa bambuväxter ingen effekt på
pandaens levevis.
Bambu är den snabbast växande växten i världen – under gynnsamma förhållanden växer den upp till 15 cm om dagen, utan ytterligare vård. Växter som har vuxit mer än 120 cm på en dag har observerats.
Bambu släpper också ut mycket syre och absorberar fem gånger så mycket växthusgaser från atmosfären
jämförelse med alm. träd.
Det är också extremt tåligt, kräver inga insektsmedel och kan växa nästan var som helst – och gör det.

VISA ALLA BAMBU GOLVE