MIN HALLWAY MAKEOVER – SKAPA EN SCANDI-LOOK FÖR MINDRE

Genom att avsluta vår art nouveau-gästrumsmyckning , gör jag mig nu redo att ta itu med ett annat utrymme: hallen. Hjulen är i rörelse; Jag har plockat ut färg- och golvprover, fäst inspirerande korridorer på Pinterest och har till och med börjat fylla hålen i väggarna. Trots all min forskning stannar jag fortfarande med utformningen av utrymmet, så jag tänkte att jag skulle vända mig till mina underbara läsare för råd …

Jag älskar Scandi-stilinredningar som detta och detta ’drivved’ golv ser så naturligt ut

Även om det verkar som ett relativt litet område att dekorera, är korridoren faktiskt ett mycket mer komplicerat utrymme än du skulle tro. Det måste fungera som ett komplett område, samtidigt som det binds i rum i bottenvåningen och på övervåningen. Jag vill inte att det ska existera isolerat från resten av huset, jag vill att det ska gå samman i båda våningarna i huset och för att inredningen ska flöda vackert. Men hur?

Om bara detta var mitt vardagsrum – älska de breda brädorna på Nordic Oak-golvet

Ett sätt är att hålla sig till den Scandi-stil som jag tenderar att föredra. De flesta bilder jag sparar på Pinterest är av mitten av århundradet design och minimalistiska hem, så jag tror att den skandinaviska stilen binder båda dessa stilar tillsammans. Kärnan i utseendet är ljusa vita utrymmen med dämpade neutrala färgfärger och gott om rent, blekt trägolv. Jag vill hålla tillbehören på ett minimum och fokusera på träets struktur som huvudfokus. 

Denna vintern färg är en något varmare nyans än mitt vitt tvättade sovrum.

Men jag vill inte spendera alla mina dekoreringsbudgetar av massivt trägolv, varför jag har vänt mig till laminatgolv av hög kvalitet som ett sparsamt alternativ. Det ger samma utseende och känsla som äkta naturligt trä men till en bråkdel av priset. Jag använde den i mitt vardagsrum och om jag väljer en liknande ekfärg kommer det att hjälpa att koppla korridoren till vardagsrummet sömlöst, vilket skapar mindre ”paus” mellan rummen och hjälper korridoren att känna sig rymligare. 

Detta vitt tvättade golv kallas ’Wembury Coconut Oak’ och jag älskar hur det ser ut i sovrum

Jag älskar verkligen hur väl det tvättade laminatgolvet visade sig i mitt sovrum.  Vi har levt med det i bra sex månader nu, och det har hållit i perfekt skick. Några av de bästa egenskaperna hos laminatgolv är att det är slitstarkt, repfast och så lätt att hålla rent. Jag tror dock att ett mycket blekt vitt trä skulle vara för kliniskt i korridoren. Det ser bra ut i sovrummet eftersom vi har sökt en helt monokromatisk inredning, men jag vill gå efter en varmare Scandi-stil i korridoren.

Midnight Silver-färgen fungerar bra med de mörkmålade golvskivorna i mitt art nouveau-sovrum

Förutom en färgad vägg (ännu inte beslutad!), Kommer resten av väggar, tak och träverk att vara rent vitt, så jag funderar på att få in några konstverk för att dekorera väggarna i korridoren. Det är ett utmärkt utrymme för konst, eftersom det har de högsta väggarna i huset, men det betyder att jag måste ta hänsyn till färgen på ramarna när jag väljer golv. De flesta bitar jag redan äger är i svarta, vita eller bleka ekramar, så jag tror att de ljusare färgtonerna på golvet kommer att se bäst ut tillsammans med ramarna.Jag beställde en katalog och några laminatgolvprover från Woodpecker Flooring för att se produkten för mig själv. Det ser bra kvalitet ut och proverna tillät mig att jämföra färgen med det befintliga golvet i vardagsrummet och träramarna jag planerar att hänga på. Jag vill också slipa och fläcka trappstegen i en liknande varm ekfärg för att avsluta utrymmet så det är fantastiskt att använda proverna för att föreställa sig denna effekt.

Den sandiga nyansen av Wembury Coastal Oak är en vinnare!

Titta på de ”tidigare” fotona av mitt i mitt blogginlägg om renovering av trappuppgångar för att få en uppfattning om utrymmet jag arbetar med, och vänligen lämna mig dina råd eller idéer i kommentaravsnittet nedan – jag skulle gärna vilja för att höra dina tips för att få en Scandi-stil på ett litet utrymme (och på en budget!) Och om du funderar på att prova laminatgolv i ditt eget hem, se till att du beställer några prov från Woodpecker Flooring. Det gjorde hela processen med att välja färg (och vara nöjd med trästrukturen / finishen) så mycket lättare när jag höll proverna i mina händer och jämförde dem ”i verkligheten” snarare än på en skärm!