Oavsett om du planerar att renovera ditt kök eller ge det lite uppfriskning, det finns många design att välja mellan. Låt dig inspirera av dessa snygga utseende och funktioner som trender i år …

 

STYLES

 

MODERNA MÖTER RUSTIK

2019 kök trender modern rustik

Berkeley White Oak

Smala, minimala skåp i neutrala nyanser som grå eller taupe paras mer och mer med motsatsen: rustikt, naturligt golv. År 2019 är det handtagslösa, moderna köket fortfarande lika relevant som någonsin men det rymdåldrade utseendet är en saga historia.

Vår uppskattning av kontrast växer: en öppenhet för att blanda moderna och klassiska stilar för en mer välkomnande känsla. Naturträ mjukar praktiska köksenheter, kontrasterar med elegant integration för att skapa ett riktigt inbjudande utrymme.

 

NATURLIGT INSPIRERAD

Ett steg längre än modernt rustikt är köket som helt omfattar en naturlig känsla. I denna moderna tid söker vi alltmer anslutningar från naturen för att skapa lugna, inbjudande miljöer i våra hem.

Trä, sten, rotting och grönska sammanförs vackert i ljusa och luftiga kök som känner sig underutformade men ändå helt i harmoni. Konceptet är rått och obegränsat: en blandning av organiska, naturliga färger som inspirerar en känsla av lätthet och avkoppling i hemmet.

 

VERSATIL NAVY

Kökstrender från 2019 mångsidig marinblå

Goodrich Ecru Oak

Under de senaste åren har marinen dominerat kökdesignscenen och dess klass gör fortfarande intryck. Att välja färg för en så stor investering kan känna sig skrämmande men marinblå är varken imponerande eller begränsande. Det är en säker, tidlös nyans.

Med marmor, kvarts eller bänkskivor i trä är effekten subtil och sofistikerad. Du kan lägga till din stämpel genom att hålla dig till en minimal palett eller införa mer färg – marinblå är just den mångsidiga.

 

MATTE SVART

Kökstrender från 2019 matt svart

Bildkredit: Rory Corrigan

Från säker marin till dess mer vågiga syster … svart. Att vara rädd för mörkret blir snabbt en saga historia med att det finns mer än en anledning till svart comeback. Skuggan är subtil och dramatisk på en gång. Det ger alltid kontrast och behöver ändå inte definiera rumets inredning.

Vare sig det är i enheterna, inventarier, möbler eller golv, kan svart föras in i ditt kök på små eller stora sätt. Det parar vackert med naturliga bänkskivor och vita stänkskyddsplattor; kan kombineras med valfri färg på väggarna eller i tillbehör. I en matt finish är det väldigt trendigt.

 

ÖPPEN PLAN

Kökstrender från 2019 öppet plan

Med Chepstow Rustic Oak

Öppen planlösning passar vår livsstil idag. Trenden har ökat sedan efterkrigstidens åren, eftersom traditionell formalitet har lämnat plats för mer avslappnade attityder i hemmet.

I denna ålder är rum multifunktionella och underhållning är hela tiden. Eftersom skärmar har blivit en ständig närvaro är öppen planlösning viktigare än någonsin för att hjälpa oss att hålla kontakten med varandra.

 

FUNKTIONER

 

UTSKRIFT TAPWARE

Kökstrender från köket 2019

Mixer Tap från Drench

Med trenden mot djärvare kök kommer modet för stickerande tapeter. Vackra armaturer och beslag tar alla hus från bra till bra, och de är särskilt märkbara i köket.

Matt svart och mässing kranar är stilarna att titta på i år. Mer unika alternativ till de glänsande kromkonstruktionerna som vi så ofta ser, dessa finish är säkert att göra ditt kök speciellt och vänder gästerna.

 

GOLVVÄRME

Köketrenderna under golvvärme 2019

En gång en sällsynt nyhet, dessa dagar eftertraktade. Golvvärme tillför verkligen den lyxiga beröringen i alla kök. Fördelarna är många: energieffektivitet, låga driftskostnader, frigjorda väggar, jämnare uppvärmning.

Framför allt hjälper UFH att skapa en härlig mysig känsla. Den är kompatibel med trendiga naturliga golvmaterial också för den perfekta kombinationen av komfort under foten: se vår guide om parning av golvvärme med trägolv.

 

PENDANTBELYSNING

Kökstrender för pendelbelysning 2019

Med Goodrich Whitened Oak 

Tre pendelljus som hänger ovanför en köksö eller matbord – enkla detaljer som verkligen kan ändra ditt utrymme. Belysning i köket handlar inte längre bara om praktiska.

Det finns plats för starkt ljus – under skåp och över matlagningsområden – och det finns lika bra plats för dimmer, mer atmosfäriska delar – ovanför mat- och nöjesområden. Pendelbelysning har aldrig varit mer hemma i köket.

 

ATTRAKTIVA APPARATER

Kökstrender apparater 2019

Med Goodrich Whitened Oak

Stigande i popularitet är parade-back, eleganta apparater som sömlöst integreras med utrymmet: induktions-spisar, handtagslösa modeller och smarta reglage matt finish och minimala detaljer. Vitvaror är inte längre bara för funktion utan också för att göra intryck.

 

CLEVER LAGRING

Kökstrender förvaring 2019

Och sist men inte minst finns det verkligen ingen stil utan substans i ett kök.

Breda och djupa lådor, utdragbara rack, öppna hyllor, räls för att hänga krukor och kokkärl – dessa till synes små funktioner är så underbart praktiska. Och det är här kökön kommer till sin rätt: en multifunktionell bit som ger en annan dimension i rymden med ännu mer utrymme att lagra, förbereda, äta och underhålla.