Hemdesignförfattaren Jenny Kakoudakis pratar igenom de inre färgtrenderna som vi besatt under i år, och hur de kan leva upp i vår dekor …

för-blogg

Jenny Kakoudakis – författare till bloggen Seasons in Color Interior Design

Tillbringar du tid på att oroa dig för inredningstrender och hur de kan förändras över tid? På Seasons in Color känner vi att trenderna är där för att vägleda några av våra val, men när det gäller att dekorera våra hem bör vi välja utifrån våra långsiktiga preferenser istället för att försöka tvinga vissa färger till våra liv.

Vissa färgtrender verkar upprepas i år, vilket är en lättnad eftersom det betyder att de som har tur nog att använda dem hemma inte kommer att behöva ändra någonting. Har någon av dessa inre färgtrender fått ditt hjärta att sjunga?

 

BLÅ

P6210656_1

Foto:  Jenny Kakoudakis för hackspett – har Chepstow Sawn Natural och Goodrich Feather Oak

Jag tror inte att du kan gå fel med blått i år. En populär färg hos interiörarkitekter, blått har flyttat från våra väggar till tyger och tillbehör. En nyckelförändring är emellertid nyanserna som vi finner det används i. För några år sedan ersätts nu mörka och blues som Stiffkey Blue och Hague Blue (båda Farrow & Ball) av ljusare versioner som Pale Wedgwood (Little Greene).

Dessa mjukare blues fungerar bra med bleka trägolv och mässingsutföranden för att skapa en lugnande och modern atmosfär som ses här i hemmet till den danska fotografen Mikkel Adsbol. För att få det här utseendet att fungera i ditt hem, välj en ljusgråblå för dina väggar och indigofärgade gardiner för att rama in dina fönster. Håll i en färg och tillbehör med en kombination av olika toner, till exempel på dina soffkuddar.

Mikkel-Adsbol1

Foto:  Mikkel Adsbøl för Bo Bedre

Om du älskar blå men ditt hem inte får mycket ljus från söder, kan du hamna i rum som känner sig ganska kalla. Välj ett trä med mer gula undertoner för att värma upp rummet . Detta är en särskilt vacker kombination som kan fungera i familjerum där mer färg behövs utan överväldigande.

 

KRICKA OCH VARM ROSA

Copy-of-_Time spenderade-med-cats-är-aldrig-spillo ._% E2% 80% A8_1

Foto: Jenny Kakoudakis för hackspett

Het (och till och med neon) rosa kommer definitivt att ha sitt ögonblick 2019 men bara som en accentfärg. Det är för närvarande ytligt inom konst (kolla in Saatchi Art för inspiration) såväl som i tillbehör – de senaste interiörshowerna i Storbritannien inkluderade allt ett överflöd av hemvaror i denna glada färg.

Rosa fungerar i harmoni med kricka. Vi ser det som den vuxna versionen av Pantones 2016 Rose Quartz and Serenity-par; Det är perfekt för maximisterna bland er.

P6210643_1

Foton: Jenny Kakoudakis för hackspett – har Goodrich Milton Oak

Den här kraftfulla kombinationen kan användas i ett rum med väggar målade i grön-ish-blått (prova Farrow & Ball Vardo ) eller liknande färgade tapeter (prova detta blocktryckta randiga ett) och gardiner eller persienner, kuddar eller den udda accentstolen klädd i heta rosa. Inte för svaghjärtade, dessa två färger kämpar för uppmärksamhet så lägg till drama med ett riktigt mörkt golv och omfamna den hyggen de kommer att ge dig inredning.

Om det är en livlig look som du är ute efter, lägg sedan krickan (färg eller tapet) på en enda accentvägg och dekorera resten av rummet i en mycket ljus vit. På så sätt kan du använda varmrosa mer fritt och rummet kommer inte att känna sig stoppat. Det är verkligen det perfekta sättet att lägga till lite kul i din inredning. När du väljer detta alternativ rekommenderas ett ljusare golv.

 

SVARTVIT

P6210678_1

Foto: Jenny Kakoudakis för hackspett – har Goodrich Milton Oak och Salcombe Sandy Oak

Ett färgschema av huvudsakligen vitt och grått med jordnära toner kan göra att din interiör känns rymligare. Utan tvekan tilltalar skandinavisk design fortfarande många och erbjuder ett förenklat tillvägagångssätt för att dekorera ett hem och det är den viktigaste påverkaren bakom användningen av denna palett.

Om nordisk design verkligen är viktigt för dig, kommer ett mörkt färgat golv att hjälpa dig att slipa schemat och lägga allt runt det. Du kan också införa svarta tillbehör mer fritt utan att de sticker ut för mycket.

För ett lika avgränsat utrymme kan du också använda ett ljust trä på golvet och använda textur som ett lager för skiktning. Detta kan göras genom små mattor i naturmaterial, och liknande färgade kast och kuddar som gör att utseendet känns väldigt organiskt.

 

VARMA FÄRGER

P6240693_1

Foto: Jenny Kakoudakis för hackspett. Wembury Vintage Mink fungerar bra här.

Från rik terrakotta till överdådiga röda, varma färger och pratade om i de flesta interiörshower. De kan verkligen få ett hus att känna sig som hemma. Om de används korrekt kan de känna sig mycket moderna men de passar inte alla rum i huset. Använd dem i mindre möbler (som matstolar) och belysning och håll dem helst runt i köket. Ett ljusare golv skulle passa dessa nyanser.

2lgstudio_upper_brockley_road_2016_08

Foto: 2LG Studio , från deras Upper Brockley Road-projekt

För den mer äventyrliga, röda trimningen runt i rummet är definitivt en showstoppare. Du kan också använda det på träverk eller runt gardinkanter. En av de färgkombinationer som vi absolut älskar är tomatröd med en ljusare blå som Little Greene’s Tivoli .

 

METALLIC

P6240688_1

Foto: Jenny Kakoudakis för hackspett – har Goodrich Milton Oak

Ser fram emot resten av 2018 kommer metall fortsätta att dominera interiören, med mässing som nu är det material som föredras för belysning och badrumsarmaturer. Utan tvekan, mässar och guld lyx och överflöd och när vi investerar mer i våra hem för att göra dem, är denna lyxfaktor något som vi ofta strävar efter.

En ny produkt som nyligen har blivit uppmärksam på oss är tapeter som innehåller dessa metalliska höjdpunkter (se den senaste kollektionen av Kelly Hoppen tapeter här och särskilt ”Splatter”). Så vad fungerar bra med metall? Enligt vår uppfattning kommer mörkfärgade golv att ge en viss wow-faktor till utseendet, men för något ännu bättre kan du prova ett vackert chevronformat golv (chevrongolv och marmorytor är för närvarande trender på Pinterest och vi kommer att se fler av dem under 2019).

 

GRÖN – BOTANISK TREND

P6210640_1

Foto:  Jenny Kakoudakis  för hackspett – har Berkeley återvinnings ek

Och för de som fortfarande vill ha mer värdefulla hem på Instagram? Green är här för att stanna med fler gröna soffor som nu beställs än någon annan färg enligt en välkänd high street soffbutik.

När du väljer grönt i ditt färgschema vill du ha en frisk, livlig stil. Grönt kan vara mycket mångsidigt men se till att du väljer nyans. För mycket gula undertoner och ditt rum kommer att påminna gästerna om Kermit the Frog.

I tyger, använd vanlig grön för din soffa och en mönstrad design för fåtöljer eller ottomans. När det gäller måla: om du använder grönt i ditt sovrum kommer en humör nyans vara mer avslappnande på lång sikt. Håll ett öga på ett helt nytt färgkort som lanserades i juli 2018 från Little Greene och kommer att inkludera några intressanta val i just denna nyans.

Använd den tillsammans med andra färger som ofta finns i naturen, som brun för en mycket organisk look. Och när det gäller golv, försök att välja något med textur på det som Chepstow Sawn Natural Oak .