Det finns ett antal studier som antyder att konst och hantverk kan öka hälsa och välbefinnande. Hobbyen kan hjälpa till att lindra stress och hålla ditt sinne upptaget medan du bränner ett överflöd av kreativ energi. Så om du är osäker på hur du bäst kan utnyttja ett reserv sovrum och saknar motivation för att dekorera det har vi den perfekta lösningen …

hantverk inspiration design rum

KONST OCH HANTVERK RUM DESIGN, ALLT ETSY

 

Det är dags att vara kreativ. Låt oss hjälpa dig att inspirera dig till att utforma ditt helt eget paradis för konst och hantverk.

 

GOLV OCH VÄGGAR

hantverk inspiration golv

WEMBURY COTSWOLDS EK, LAMINAT, HACKSPETTGOLV 

 

Först slår ingenting en tom duk så låt dig inte frestas att lägga till färg från den första get-go. Vita väggar framkallar oändliga möjligheter och skapar ljusa och uppfriskande utrymmen som senare uppmuntrar dig att stolt visa dina konstverk tillsammans med en rad inspirerande färger och trender du kommer att arbeta med.

När det gäller trägolv beror det använda materialet på hur du vill använda ditt kreativa utrymme. För att täcka alla aspekter av konst och hantverk är laminatgolv ett idealiskt val. Med sin höga hållbarhet och låga underhåll kommer laminat att leva upp till dess syfte och lägga till stil i ditt rum. Se vårt Wembury-sortiment för golvinspiration.

 

 

BELYSNING OCH ETT ROBUST SKRIVBORD

hantverk inspiration skrivbord

WEST ELM DESK, JOHN LEWIS 

 

Belysning är en viktig komponent i alla utsedda konst- och hantverksutrymmen. Så innan du börjar väljer du det område där naturligt ljus maximeras – det är här ditt arbetsbord kommer att ligga. Om du inte har ett fönster, oroa dig inte för dina omständigheter, du behöver fortfarande en skrivbordslampa och golvlampa av god kvalitet under de tristiga mörkare dagarna.

Tänk sedan på ditt skrivbord – alla hantverksrum kräver ett stort stabilt skrivbord för apparater och arbetsytor. Så tänk på dina avsikter, kommer du att skapa stora konsthantverk eller mindre överförbara delar? Detta hjälper dig att välja en skrivstorlek.

 

 

LAGERLOKALER

hantverk inspiration hyllplan

KROSSING HYLLENHET, CONRAN SHOP 

 

För att säkerställa att din kreativa reträtt förblir snygg är lagring nyckeln. Om inte från början, kommer du så småningom översvämmas med utsökta material, tyger, verktyg och tillbehör så att investera i kvalitetslagring är ovärderligt. Om du kan köpa en handlare i vintage stil, är du på väg till ett organiserat fristad. Men med lite fantasi kan de flesta hushållsartiklar användas och omvandlas till målmeddelanden: murburkar, skodåser, kexfönster, trädgårdsgomater, lådor och mycket mer.

Hyllor är en fantastisk rymdsparare. Förutom att de snyggt förvarar föremål, lägger de också intresse och karaktär till annars kala väggar. Genom att använda en blandning av öppna och stängda hyllor ser du till att du har utrymme att gömma bort alla fula men viktiga föremål och dokument.

 

 

KOMFORT & AVKOPPLING

hantverk inspiration soffa

ARLO 2-SITS BÄDDSOFFA, DFS

 

Förmågan att koppla av och njuta av omgivningen är avgörande för utformningen av ditt konst- och hantverksrum. En justerbar vridstol är en stor investering. Detta gör att du kan ändra sittplatsen beroende på aktiviteten i handen. För den ultimata avkopplingen kommer en bekväm armstol eller liten soffa att tjäna dig bra. En bäddsoffa ger dig möjlighet att dela din kreativa fristad med vänner och ge dig möjlighet att snabbt omvandla ditt rum till ett tillfälligt sovrum för de sista minuten familjbesök.

Möjligheterna är oändliga men med lite planering och forskning kommer du att ha din helt egen kreativa fristad på nolltid.