Med det land som för närvarande är i lås och att försöka hålla huset glittrande rent, med barn hemifrån skolan och husdjur springer runt, kan verka en pågående kamp!

Woodpecker Flooring finns tillgängliga för att hjälpa … Woodpecker-berättelsen startade för tre generationer sedan, med en oöverträffad passion och kunskap om trä. Tillverkad av en massiv träbit och varje skiva väljs noggrant, graderas och färdig för att skapa en utsökt design. När den väl har installerats strålar träets glans över hela rummet och ger en verklig känsla av värme i omgivningarna.

Men som alla naturliga ämnen är trä känsligt för slitage. För att säkerställa att det alltid ser bäst ut och håller längre, här är några steg du kan vidta för att skydda dina trägolv och samtidigt skydda er under stängningsperioden …

 

RENGÖRING AV LJUS
Regelbunden svepning med en mjuk borstkvast kommer att bli av med damm och skurkiga bitar av korn på trägolvet, vilket kan orsaka skador om det får samlas. Du kan också dammsuga – helst med en mjuk borsteutrustning för att undvika repor. Kom bara ihåg att en mild touch är det bästa sättet att rengöra trägolvet.

 

MOPPING
moppning
Fuktighet kan skada ett trägolv, så använd alltid en väl vriden mopp när du rengör och se till att ta bort överskottsvätska direkt.

Trots vad du kanske läser på nätet, använd inte vatten och vinäger, tvålbaserad rengöringsmedel, vax eller ångrensare på trägolvet. Dessa kan dölja golvets finish, lämna en ful rest eller utsätta golvet för överdriven värme och vatten som kan leda till långvariga skador.

 

FÖR EN djupare rengöring
Om du har ett oljat golv, kommer regelbunden dammsugning och väl vriden mopping att skydda dess vackra utseende och känsla. Men för en djupare rengöring då och då, använd Woodpecker  One Coat Soap . Denna smarta produkt kommer att rengöra ditt golv och bilda en skyddande film, vilket hjälper till att bygga ytmotståndet över tid och göra ditt golv ännu enklare att rengöra.

 

GOLVMATSER
Kokos-matte
När det gäller att ta hand om ditt trägolv är den naturliga platsen att börja vid dörren, och en golvmatta av god kvalitet kommer att fånga smuts och korn, vilket förhindrar skador längre in i ditt hem.

 

RUGS ELLER CARPET RUNNERS
Vi vet att det sista du vill göra är att täcka den vackra strukturen på ditt naturliga trägolv, men ibland förebyggande är bättre än botningen. Tänk på mattor eller mattor för höga fotområden som dörröppningar, hallar och trappor. Se bara till att mattorna du väljer passar ett trägolv eftersom gummistödda mattor kan fånga fukt och orsaka skador.

 

MÖBLER Dra
Castor-cups-44mm
aldrig möbler eller andra föremål över trägolvet – det kan lätt resultera i fula bucklor eller repor. Woodpecker erbjuder en mängd filtskydd och rickkoppar som gör att du enkelt kan flytta möbler utan att markera ditt golv.

 

SHOE-REGLER
Undvik att bära tunga skor eller arbetsstövlar när du kliver på ditt naturliga trägolv. Höga klackar och speciellt stilettos bör undvikas. De utövar en enorm mängd tryck som lätt bucklar eller markerar även det tuffaste trägolvet.

 

SPILLAGER
glas vin
Vätska är fienden för ditt trägolv, så slå upp eventuella spill och drycker och låt aldrig vatten eller andra vätskor sitta under någon längre tid. Den udda droppen kanske inte skadar, men alltför stora mängder vatten orsakar varaktiga skador.

 

SUNLIGHT
Det är spännande att se solen tända ett trägolv och fylla rummet med naturligt ljus och värme. Ändå hjälper solljus naturligt träets färg att mjuka, så var medveten om detta och flytta mattor, mattor och möbler regelbundet för att säkerställa en jämn mognad av färg. Mörka träslag som valnöt är mer mottagliga för blekning, vilket är värt att överväga när du väljer trägolv.

 

Husdjur
sällskapsdjur
Inget är mer naturligt än en hund eller katt som krullas upp av elden och sover på trägolvet. Men kom ihåg att hålla ditt husdjur klor trimmade för att förhindra repor och om det finns några ”olyckor”, se till att de städas snabbt.