Våra hem är en återspegling av oss själva och att välja hur vi ska fylla dem är ett arbete av kärlek. Att skapa våra perfekta utrymmen kan ta en livstid av noggrann finjustering.

Inredning är en uppgift som sällan är avslutad men rätt trender kan ge oss inspiration för att prova något nytt. Men innan vi tar en ny stil in i vårt hem är det värt att överväga hur lång tid det kommer att vara kvar och om det passar oss under de kommande åren.

Här är vår guide till trendiga greige golv, för att hjälpa dig att avgöra om utseendet kan vara ett välkommet tillskott i ditt hem.

VAD ÄR GREIGE?

Goodrich-Haze-Ek

Goodrich Haze Oak

Även om det kan låta lyxigt och historiskt, är greige en modern sammanslagning av två ord: ’beige’ och ’grå’. Det är helt enkelt kombinationen av beige nyanser och coola gråtoner.

Greige kan komma i olika nivåer av värme och djup beroende på balansen mellan de två färgerna. En tyngre balans på beige ger en känsla av mysighet medan mer grått kan skapa en fräsch, modern känsla.

GE GREIGE TRÄGOLV IN I DITT HEM

bild av berkeley grå ekgolv

Berkeley Grey Oak

Även om denna trend endast kombinerar två färger, kan greige golv ge ett helt spektrum av dekormöjligheter. Du kan välja att använda en nyans av grönt med mörkare grått eller kanske med massor av varma beige. Oavsett vilket du bestämmer kan balansen mellan de två färgerna ha en överraskande annan effekt.

Greige trägolv är otroligt mångsidigt med sina neutrala och lugnande nyanser. Det kan utformas uppåt eller nedåt med djärva eller neutrala färger: en ljus funktion vägg kanske? Eller kanske en ren och enkel vit? När du överväger greige golv för ditt hem är det viktigt att tänka på det övergripande ”utseendet” på rymden. Som en neutral trend medför det en mängd nyanser, så välj först om du vill utforma ditt utrymme för att känna dig mjuk och varm eller mer öppen och cool.

Att välja den perfekta skuggan av grönt trägolv för ditt hem kommer att innebära att du har ett långvarigt och mångsidigt golv som står tidens test. Greige kan ge en känsla av lyx till eleganta parkettgolv – perfekt för ett uttalande vardagsrum. Det kan också vara avslappnad och informellt, i nyanser i drivved, perfekt för en lätt hall eller en öppen planlösning.

VAD FUNGERAR MED GREIGE?

wembury laminatgolvrum

Wembury drivved

Den moderna stilen med grönt skog innebär att de kan perfekta paras med poppar av färg och ovanliga strukturer. Med denna trend ges du utrymme att fritt experimentera med strukturer, mönster och accenter.

För dämpad elegans fungerar greige bra med massor av lyxiga lager av neutrala färger. Om du matchar vackra greige golv med en neutral vägg och skarpt linne sängkläder skapar ett lyckligt sovrum. Försök att lägga till naturliga tyger som ullfiltar och kuddar till gröna golv för en riktigt zeneffekt.

Greige handlar dock inte bara om avdrivet styling. Denna trend kan fungera som en neutral plattform för att driva stänk av ljusa färger i hemmet. Koppla ihop greige golv med svarta möbler eller textilier för en ren och modern look, medan tofsade filtar eller korgtillbehör ger ditt rum extra intresse.

Upptäck greige trägolvinspiration för ditt hem.