När jag sitter här och tittar runt i rummet och märker ännu en fläck på min matta, börjar jag hata det. Oavsett vad jag gör är det svårt att hålla det rent och snyggt – även med regeln ”att inte äta i fronten” för pojkarna, hittar jag fortfarande smulor dolda och märken visas när jag inte har någon aning om var de kommer ifrån. Att hoovera dagligen kan till och med vara min död.

Jag har velat trägolv i hela mittvåningen så länge nu. Jag känner att det skulle vara mycket lättare att rensa upp ett spill, svepa upp en röra och hålla det ser rent ut, och låt oss inte ens börja tänka på alla de hemska kärleken som kan begravas djupt i mattorna … grov!

Fördelarna med trägolv med små barn Oliver \ 's Madhouse

Wembury Coconut Oak

Detta är emellertid inte något att rusa, det behöver noggrann planering eftersom det inte kommer att vara ett billigt jobb och därför vill jag ha något som kommer att hålla i många många år framöver och inte behöver bytas ut varje år eller så.

Jag måste tänka på vad som är lätt att rengöra. Jag vill ha något jag kan hoover samt svepa och något som inte behöver behandlas årligen. Jag vill kunna moppa det för att det ska se snyggt ut och det kan inte vara kallt att sitta på eftersom pojkarna kommer att vilja leka med sina leksaker, och det vore meningslöst att ha härligt nytt golv lagt in för att behöva dölja det med mattor.

Mitt främre rum kan vara en racerbana en dag när pojkarna spelar bilar, en attackkurs nästa och till och med en zoo – pojkarna älskar att spela, och deras fantasi har ingen gräns. Så vad jag får måste vara väldigt slitstarka och det är därför jag är 90% svängd mot trägolv – det kommer att kunna tåla deras lustiga sätt och kan i värsta fall slipas ner när de är lite äldre och har slutat tävla bilar tvärs över golvet.

Det finns tre olika trägolv: dessa är laminat, massiva och konstruerade.  

Fördelarna med trägolv med små barn Oliver \ 's Madhouse

Wembury Prairie Oak

Konstruerad består av tre träskikt: ett toppskikt av ek och två nedre lager för att ge stabilitet. Om ett konstruerat golv inte har fläckats kan det i åren framöver slipas ner för att återställa utseendet och reparera eventuella mindre skador som ger det livslängd.

Massivt trägolv är vad jag personligen skulle välja som mitt favoritgolv. Med vackert varmt trä kan du låta det åldras graciöst. Men om du letar efter något som ska behållas kan en naturlig ek slipas och lackas många gånger.

Och laminat är en av de mest repa-resistenta typerna av trägolv där ute, vilket gör det bra för familjer och husdjursägare och kan köpas billigare än de andra alternativen.

Trägolv verkar vara ett bättre alternativ för oss som familj eftersom det är mer hygieniskt – utan bakterier som fastnar i fibrer är det lätt att rengöra, enkelt att underhålla och det finns möjlighet att svepa snabbt, hoover och sedan köra en mopp över golvet. Trä är mycket lättare att rengöra än en matta när pojkarna har spillt något och naturligtvis även slitstarkt.