Vanisha och hennes man blev först förälskade i vita ekgolv när de upptäckte en hackspettgolv i deras badhotell. De valde sedan en parkettdesign i en liknande nyans för att fånga en skandinavisk stilkänsla genom hela bottenvåningen i deras nyrenoverade hem. Vanisha berättar mer …

Vi köpte vårt hus i september 2017 av ett äldre par som hade varit de enda ägarna. Det är vårt första hem som en familj på 4 med våra två pojkar i åldern 2 och 4. Platsen behövde en massiv ansiktslyftning samt att göra om elektricitet och ledningar så vi trodde att vi skulle göra ett projekt av det. Vi slutade nästan göra en ombyggnad, inklusive en förlängning och loftkonvertering.

vita ekgolv i korridoren

Vi ville ha ett minimalistiskt men funktionellt hem. Med två små barn måste det vara praktiskt men också snyggt och minimalistiskt. Vi har alltid älskat skandinavisk interiörstil.

vita ekgolv i ett kök

Vi älskar utseende och känsla av trä och eftersom vi har barn, var plattor inte ett alternativ. Vi beslutade också att vi ville ha samma golv i bottenvåningen så att huset kändes anslutet.

vita ekgolv i köket

Det var när vi bodde på ett hotell i Bath som vi upptäckte Woodpecker. Vi älskade golvet och när vi frågade, fick vi reda på att det var Woodpecks Harlech White Oiled . Vi beställde prover från webbplatsen och började undersöka konstruerat trä i motsats till massivt trä , eftersom det var ett mer praktiskt alternativ.

vita ekgolv i vardagsrum

Medan vi älskade färgen på White Oiled Oak, ville vi ha en parkett så vi tittade på Cotton Oak , Feather Oak och Whitened Oak  från kollektionen Goodrich parkettgolv , innan vi beslutade att Whitened var vår favorit.

vita ekgolv med grå soffa

Vi köpte golvet från vår närliggande återförsäljare Carpet World i Ruislip och tyckte att de var mycket enkla att hantera. Vår kontakt Jay var mycket hjälpsam och gav oss bra råd om lim och tidsramar tillsammans med en konkurrenskraftig takt!

vit ek parkettgolv med bifogade dörrar

När vi förstår att trägolv har naturliga variationer i hela vägen, valde vi att gå igenom varje bit innan Whitened läggs. Detta gjorde det möjligt för oss att välja vad vi ansåg vara de vackraste bitarna som skulle placeras i våra hallar och öppna områden. Därifrån var det en enkel process som tog vår montör cirka 5 dagar för att passa in i alla områden – cirka 100m2.

vita ekgolv i vardagsrum med matta

Vi älskar det färdiga parkettgolvet , där färgerna och placeringen är exakt vad vi letade efter. Och kontinuiteten mellan rummen har gett oss den lätta och luftiga känslan vi ville ha.