Författarna Michael och Sally valde den djärva och vackra York Walnut för att ersätta grädde mattor i hela deras nya Richmond-egendom.

valnöt golv vardagsrum

Träet flödar sömlöst över vardagsrum, sovrum, hall och landningar i detta tidlöst utformade hem.

valnötgolv i vardagsrummet

Paret var särskilt på jakt efter Walnut och hittade prover av York hos deras närliggande Woodpecker-återförsäljare Chic Flooring .

valnötgolv med öppen spis

”Vi älskar massivt trägolv eftersom vi har haft det i ett par tidigare egenskaper. Vi valde ek tidigare men den här gången ville ha ett mörkare, rikare trä. Vi gjorde en omfattande forskning och beslutade om valnöt. Det var dock inte lätt att hitta. Det är inte bara ganska svårt att spåra, det kan också vara extremt dyrt. Vi var glada över att upptäcka Woodpecks York Walnut på Chic Flooring. Ett bra golv till ett rimligt pris. ” – Sally

valnötgolv i sovrummet

York Walnuts breda kornmönster sveper genom plankor med djupa chokladnyanser och lättare detaljer. Golvlackerad för en glansig och bestående finish, golvet oser av sofistikerade.

valnötgolv på kontoret

”Vi älskar utseendet på det nya golvet – rikedomen och variationen i färgerna i det. En riktig investering som kommer att pågå i många år framöver. ”

Jocelyn_road_20

Michael och Sally håller fortfarande på att renovera sitt underbara hem – nästa på listan, ersätter deras röda trapplöpare …

valnötgolv i korridoren