Hösten 2016 samarbetade vi med Real Homes för att ge bort 2 000 pund till ett Woodpecker-golv. Tänker på hennes kontor / matsal med ett trött linoark, var Melanie Huggins en hoppfull deltagare och kort därefter vår lyckliga vinnare. Woodpecker-katalogen var hennes att välja på för ett dröm nytt golv!

Melanie bor i Cambridge med Mr Huggins, två barn på 9 och 10 år och hennes husdjurskatt Tommy. Hon är en mamma på heltid och hennes man driver hans verksamhet hemifrån och kuraterar och säljer antika fotografier. De valde sitt kontor / restaurang för ombyggnaden eftersom det används varje dag för Mr Huggins arbete, familjens teatime och aktiviteter med barnen. Och det var tydligt från deras skurna linoark att de behövde ett mer praktiskt, slitstarkt golv som kunde hantera det höga fotfallet.

Hackspett - Fru Huggins - Foto 03

Vid första ögonkastet av Woodpecker-kollektionerna blev Melanie kär i den uppvärmande skuggan och antika detaljer från Berkeley Natural Oak . Men paret var inte säkra på om den återvunna stilen skulle fungera i ett så minimalt, funktionellt utrymme. Efter en annan titt såg de Goodrich Natural parkett . Det var elegant, annorlunda och skulle förvandla deras praktiska rum till något lite mer speciellt.

Paret åkte till deras lokala varuhus Glasswells för att se ett prov på Goodrich Natural och få en känsla för dess naturliga strukturer. Uppskattaren Andrew hjälpte dem att planera hur mycket golv de skulle behöva och gav råd om alla finpussningar som tillbehör och rörkåpor. Efter att ett datum för passformen hade ordnats, kunde herr och fru Huggins flytta ut sina möbler och dra upp sitt gamla golv redo för montörerna att komma fram. Det tog bara en dag för Glasswells att avsluta golvet, en hel dag mindre än väntat!

trägolv transformation

Ett fiskbensmönster fastställs vanligtvis längden på ett rum. Men en diagonal layout valdes för att skapa en bredare och mer inbjudande känsla i rymden. Med golvet komplett kan strömmar av ljus ses på de naturliga färgvariationerna och subtila glans över borden.

Efter att ha sett förändringen till hennes rum har Melanis kärlek till naturliga golv bara vuxit: ”När jag såg det färdiga golvet ville jag inte sätta tillbaka mina möbler eftersom jag inte ville täcka något av det! Jag skulle gärna ha trägolv i några av våra andra rum. ”

Herr Huggins tillade: ”Det sätter ett leende på mitt ansikte varje gång jag går i rummet. Jag kan inte sluta komma hit för en ny titt! ”

Det är säkert att säga att herr och fru Huggins älskar deras hackspettgolv och kan lita på att det kommer att vara lika stilfullt i många år framöver.