Vill du ha ett golv som ser ut som om det har varit en del av ditt hem för alltid? Som visar markeringarna av att skapa och livet? Återvunnet trägolv är ett så enkelt sätt att få ett rumssystem att känna sig levt i och älskat från det ögonblick det först lades att det inte är konstigt att det har blivit en favorit för både nya och äldre hem. Upptäck designen full av personlighet och ta reda på hur du introducerar återvunna trägolv i dina rum.

 

VAR KOMMER DEN ÅTERVUNNA TRÄGOLVTRENDEN FRÅN?

Återvunnet trägolv är en viktig del av loftet som har haft så stort inflytande på interiören. Utseendet inspirerades av återanvändning av tidigare industribyggnader som hem. De exponerade metall- och tegel- och åldriga trägolven i dessa lager och fabriker fick husägare överallt att introducera det ärliga och slitstarka materialet till sina egna hus och lägenheter.

 

VAD ÄR ÅTERVUNNET TRÄGOLV?

Berkeley-Cottage-Ek

Återvunnet trägolv är tillverkat av virke som räddas från gamla byggnader och strukturer som sedan är avsedd att skapa golv. Den visar stolt de märken som den har förvärvat under sin livstid, så är oerhört karaktäristisk.

De goda nyheterna? Att investera i antikt virke är definitivt inte nödvändigt för att skörda fördelarna med den återvunna trätrenden. Nya golv kan bära hela karaktären och värmen från periodgolv. Konstruktioner som vår Berkeley Cottage Oak , som har en handskrapad yta och utseendet på en sliten yta, ser ut och känns som gammalt virke.

 

PRESENTERAR ÅTERVUNNET TRÄGOLV I DINA RUM

Berkeley-Rugged-Ek

Återvunnet trägolv är ett bra komplement till många interiörer. Använd det i ett eget industriellt schema tillsammans med metallfinisher för ljusarmaturer och i möbler, sittplatser och hyllplaner. Kombineras med träbord och skåp med råa och timornade ytor.

Överväg det alternativt för att förbättra perioddetaljerna i ett viktorianskt hem. Slå ihop den med en öppen spis och en kaklad eldstad, elegant fönsterfönster eller funktioner som en dado-skena eller takros.

Den mest rustika ytbehandlingen – som vår robusta ek eller källare ek , som har realistiska scuffs, märken, bucklor och vågformar – fungerar i många interiörsplaner inklusive moderna rum i lantlig stil med sittplatser, naturliga motiv på mjuka möbler och taktil element som ull, bomull och rotting.

Överväg återvunnet trä också för moderna vardagsrum och sovrumssystem. Det ger en slående kontrast med släta, glansiga ytor, vilket ökar tilltalandet av både nytt och gammalt, och det kan värma upp en modern interiör.

 

GÖR ÅTERVUNNET TRÄGOLVARBETE I DITT HEM

Återvunnet trägolv av hög kvalitet är tillräckligt hållbart för tunga trafikutrymmen som en hall eller vardagsrum. Det är också perfekt för familjens hem eftersom dess finish inte kommer att äventyras av vardagen.

Prova mellantoner för ett utrymme som saknar dagsljus för att hålla området ljust. Mörkare ytbehandlingar är fantastiska för kökgäster och öppen planlösning, förenar zonerna och skapar ett uttalande.

Tänk på att lägga det med en matta för att skapa en välkomnande yta att kliva vidare från sängen eller för att urskilja ett sittutrymme medan du lämnar massor av underbart trä på showen.