Stuck med hur man börjar dekorera ett rum? Interiörarkitekt och författare till den kära designerbloggen Carole King inspirerar oss att ta itu med den som en professionell.

design som en interiörarkitekt Carole King

Att dekorera kan ibland vara skrämmande. Tomma dukar som behöver fyllas kan ofta leda till en irriterande besvärlighet. Det finns så mycket inspiration på TV: n, i tidskrifter och på internet att det kan vara svårt att veta exakt var man ska börja eller vad som exakt måste uppnås. Så det kan hjälpa dig att titta på företaget från en inredningsarkitekt.

En inredningsarkitekt vet att våra hem måste fungera för oss. Utrymmet är alltid till premium, och det finns ingen mening med att utforma ett fantastiskt rum om möbellayouten är besvärlig eller lampans uttag är på fel plats.

Våra hem bör också tillfredsställa oss på en emotionell nivå. På frågan säger de flesta att de vill att deras hem ska vara lugnande och avkopplande. Ett ställe att varva ner efter en hektisk dag.

Och sist men inte minst är våra hem där vi gillar att vara med våra nära och kära och underhålla vänner och familj. De borde vara vackra ja, men de bör också återspegla ägarnas personlighet.

Så oavsett om du precis börjar i ditt första nya hem, du flyttar hem och vill utvärdera din stil, eller om du bara ger vardagsrummet ett nytt utseende, det finns vissa steg som professionella designers använder för att hjälpa dem längs vägen.

 

HITTA INSPIRATION

Pinterest

Det har aldrig varit lättare att hitta inspiration för att dekorera våra hem. En gång i tiden skulle vi köpa en bunt tidskrifter och hoppas att vi skulle hitta något för att inspirera oss mellan sidorna. Numera måste vi bara titta på internet och världen är vår ostron, så länge vi vet rätt ord att lägga in i sökmotorn.

Så oavsett om vi gillar ’Scandinavian Cool’ eller ’Californian Bohemian’ eller till och med ’Hot and Tropical’ så kan vi hitta en mängd bilder som hjälper oss att finjustera vår egen stil. Pinterest är ett bra verktyg för att samla dessa bilder också, eftersom du kan skapa mappar för varje rum i huset, eller mappar för varje stil du funderar på. Jag skapar vanligtvis en mapp med saker jag också behöver köpa. Du kan fästa bilder direkt från webbplatser och du har en omedelbar påminnelse om varifrån den kommer.

Instagram håller det mer riktigt. Du kan följa användare som har en liknande stil för dig, och om du behöver veta var de köpte den lampa, bara be dem.

 

PLANERA EN LAYOUT

design som en interiörarkitekt

Jag kan inte nog betona vikten av detta steg. Det hjälper inte bara med att beställa rätt storlek på möbler, utan det hjälper till att ta reda på hur man placerar möblerna.

Det finns gratis verktyg på internet för att hjälpa till med detta men du behöver inte något mer snyggt än grafpapper, en linjal och en penna. Mät ut rummets mått, markera på planen där dörrar, fönster och fasta objekt är, så ser du omedelbart det uppenbara läget för de stora möblerna.

Nästa steg är att klippa ut mallar med eventuella möbler för att skala, placera dem på planen och flytta dem runt tills du är nöjd med layouten.

 

SKAPA EN MOODBOARD

design som en interiördesign-moodboard

Detta är också ett viktigt steg i processen. Det kan också göras elektroniskt men då får du inte känsla för strukturerna.

Det är alltid värt att försöka beställa prover av tyger, golv och målar för att skapa ett riktigt bräde. Lägg till några inspirationbilder du har samlat (inte för många, du vill inte kopiera någon annans stil) plus bilder på möbler och tillbehör som du har ögonen på. Ta ett fotografi av brädet för att shoppa med dig. Det kommer att hindra dig att vika från ditt koncept och impulsköp. Om färgen inte finns på brädet, köp inte den.

 

SAMLA EN MÖBLER OMBORD

Design Like a Interior Designer - av Dear Designer's Blog (10)

När du väl har bestämt vilka möbler du redan har och vilka du behöver köpa är det en bra idé att sätta ihop en elektronisk inspirationskort för att se till att allt går ihop.

Du kan lägga till lampor, konstverk, kuddar, växter, i själva verket allt som kommer in i rummet, bara för att se till att allt fungerar tillsammans. Vid det här stadiet kommer du att ha en ganska bra idé i ditt ögonblick hur det hela kommer att se ut men det lönar sig alltid att se till. Ett bra gratisverktyg för detta är Canva och det är ett jag använder hela tiden. Ladda upp alla bilder på allt du har valt, välj en mall (presentationerna är idealisk) och leka med brädet tills du är nöjd med den.

Nästa steg? Ring in dekoratörerna eller naturligtvis DIY.