Den drömmande Instagram-sidan av Catherine Ashton ( @bo_decor ) är full av mörka och dramatiska interiörer med spännande pops av färg och knäppa tillbehör. Vi tror att hennes eklektiska dyna är den perfekta bakgrunden för våra skogar i återvunnen stil så bad henne att prova golven i hennes utrymme. Ta en titt och läs Catherine’s tips för att skapa mysiga, strukturerade rum …

Catherine ashton satt i vardagsrummet

Jag har alltid varit intresserad av inredning men det förändrades för mig när jag för några år sedan såg bilder av mörkmålade väggar och var överklagande över hur dramatisk men mysig det såg ut. Sedan dess har jag målade alla väggarna i mitt hem mörk under de senaste åren och har inte sett tillbaka.

En annan sak som jag inte kunde vänta med att byta var krämmatta till trägolv. Jag älskar mattor och de ser så vackrare ut på ett fast golv. Jag har fortfarande naturliga kalkstenplattor i mitt kök, hall och badrum som jag vill ändra också eftersom färgerna inte passar in i min inredning. Så jag var verkligen upphetsad när Woodpecker frågade om jag skulle vilja prova några av deras rustika golv i mitt hem.

mörk kökinredning med svart trägolv

Jag försökte Berkeley Cellar Oak i mitt kök och sovrum. Jag älskar känslan och färgen på golvet; Det har massor av textur med naturliga streck, bucklor, scuffs och knutar som ger den mycket karaktär. Plankorna är oljade – en finish som sitter inom träets yta för en riktigt naturlig känsla.

Jag älskar absolut naturen och skulle leva mitt i en skog om jag kunde, så detta golv ger verkligen den känslan av att föra naturen inomhus för mig. De flesta av oss kommer att hålla samma våning i flera år, så jag tror att det är värt att göra den initiala investeringen för att få något som kommer att hålla och till och med förbättras med åldern när det får mer karaktär.

Så fort jag provade Cellar Oak i köket visste jag omedelbart att jag ville ha ett svart golv för detta utrymme snarare än kalkstenplattorna. Och det rustika utseendet på golvet lade till det extra något som kontrastade snyggt med mina smala, mörka skåp och fick fram färgen på mina koppar Tolix-stolar.

mörk sovrumdekor med svart trägolv

Jag älskar att lägga till olika strukturer och färger, precis som i mitt sovrum där jag har ett vitt pom pom kast, de blanka metallbänkbenen och massor av växter. Det är precis rätt mängd friktion som gör att du aldrig vill lämna hemmet. Och det svarta rustika golvet tillförs blandningen av kontrasterande ytor i detta utrymme för en riktigt mysig känsla.

I mitt vardagsrum försökte jag den bruna ojiga eken som återigen har massor av återvinningsinspirerade bucklor, scuffs och knutar som berättar historien om ett gammalt golv som slitts över tid. Den har också en härlig varm färg som passar bra med min svarta soffa och mörka väggar. Och även om det inte är en färg jag skulle ha valt, när jag ser det på plats så gillar jag det verkligen.

 

Jag älskar det övergripande utseendet med min konst och blandningen av texturer i det blanka marmor soffbordet och mjuka kuddar. Det kopplar det grova med det släta som gör interiören spännande.

Jag har massor av mattor och ett av de enklaste sätten att direkt byta utrymme är att flytta mattor runt. Dessa mörka rustika golv är perfekta för lagerläggning av mattor från gamla persiska till moderna som jag har prickat över hela min lägenhet.

mörk vardagsrumdekor med brunt trägolv

Jag tycker att konstruerade trägolv är ett bra alternativ för hemmet eftersom det är tufft, långvarigt och riktigt praktiskt. Det är mycket lättare att rengöra och mer hygieniskt än matta med dammuppsamling på ytan och i hörnen så att det snabbt kan sopas upp eller dammsugas. Jämfört med plattor och stenar är det mycket varmare under foten och mer inbjudande.