Lek, sova, upprepa … barns sovrum är ett underland av kreativitet, kul och fantasi. Till skillnad från vuxna tillbringar barn mycket tid i sitt sovrum. Det är deras egna personliga utrymme att drömma om äventyr och leka till sitt hjärta.

Att ha en ny rumstil då och då är en spännande möjlighet för alla barn. Och det finns ingen bättre tid än nuet att skaka upp saker – vi garanterar att de hoppar på chansen för ett rum att göra över!

För att hjälpa dig på din väg har vi listat några viktiga punkter att tänka på …

 

VÄGGAR

barnens sovrum stil tips hackspett

Bildkredit: Ruthie Matthews 

Designen och stilen hos ett barns sovrum är nyckeln eftersom det är den första verkliga chansen att ett barn har att uttrycka sin egen personlighet och identitet. Vi älskar denna naturalistiska inspirerade look av Ruthie Matthews. Tillägget till den stora väggmålningen är superkul och fantasifull; det ger verkligen rummet till liv.

Väggdekor och uttalande väggar är perfekta för att mata fantasin och antända äventyrligt spel. Men oroa dig inte om du inte är den konstnärliga och kreativa typen eftersom det finns många sätt att uppnå en vinnande design. Väggklistermärken och mallar är lätt tillgängliga online och tapeter är ett utmärkt alternativ för att lägga till unikt mönster och design till en fokusvägg.

 

barnens sovrum styling tips

Bildkredit: Pinterest

Neutrala väggar är ett bra alternativ för att få en ren look och de kommer också att lägga till mer ljus och utrymme i ett rum – det finns inget bättre än en tom duk för att lägga till din egen personlighetsstämpel. Bunting är ett av många favorittillbehör. Det finns i ett brett utbud av färger och mönster så det finns en design som passar alla. För att ge en extra speciell touch av kreativitet kan du hjälpa de små att göra sina egna!

 

GOLV

barnens sovrum styling tips hackspettgolv

Bildkredit: Woodpecker Coconut Oak

Vi vet att det inte alltid är lätt att skapa rymliga fristäder, så vi rekommenderar att du håller rummet ljust, ljust och luftigt – detta hjälper till att maximera känslan av fritt utrymme. Och glöm inte golvet: ett ljust golv kan verkligen förbättra känslan av mer utrymme i alla stora rum.

Vår Wembury Coconut Oak är en av våra favoriter. Den ljusgrå nyansen med en mängd aska detaljer utgör ett verkligt fantastiskt golv. Koppla ihop ljust golv med ett neutralt inredningsschema och knölar i ljus färg för ett riktigt roligt och livligt utseende.

 

LAGRING

barnens sovrum makeover

Bildkredit: Oak Furnitureland 

Förvaring är framför allt en av de viktigaste delarna i ett barns sovrum. Med ett överflöd av leksaker, kläder och prylar är kvalitetslagring en avgörande nödvändighet för barn i alla åldrar.

Hyllplanen är perfekt för att rensa bort mindre föremål. Och vi älskar idén om lådhyllor. Med en mängd färger och former att välja mellan, lägger de till ett element av rolig design samt stor praktisk.

 

barns rum stil

Bildkredit: Babyrummet

Det finns en stor marknad för ovanliga lagringslösningar för barnrum för närvarande, så vi rekommenderar starkt att du lägger dig lite tid på att undersöka vad som finns tillgängligt. Vi älskar denna trädbokhylla från The Baby Room – den är snygg och rolig och praktisk.

 

barnens makeover tips

Bildkredit: Lunamag

Om möjligt är inbyggda lagringsalternativ idealiska. Dessa hyllor med små hål är en fantastisk idé för att rensa bort böcker och mindre prydnadssaker och hålla det.