Badrum kan vara praktiska rum, men ett tvättutrymme som bara fungerar är en miljon miles från vad de flesta av oss vill ha. Dagens måste badrumssystem utnyttjar den dekorativa potentialen för golv och väggar samt svit och kranar. Kombinationer av tilltalande naturliga strukturer, spa-inspirerade lyxiga detaljer och iögonfallande mönster är trendiga och kan göra ett badrum från intetsägande till vackert.

VAD ÄR VARMT FÖR BADRUM?

badrumsgolvidéer interiörterapi

Bild av interiörterapi

Att ge badrummen lika mycket dekorativ uppmärksamhet som andra rum har förvandlat dem från kalla utrymmen. Naturliga ytor som trä kan ge både en struktur och färgkontrast till släta vita sanitetsprodukter, medan sten kan införa slående organiska detaljer.

Metaller som mässing, koppar och rosaguld tar plats i kromkranar eftersom de lägger till en varmare anteckning till rummet. Eller kolla svarta kranar, som ser smarta ihop med vita bad, handfat och loos som en del av ett monokromt schema.

Det geometriska mönstret är ett gripande drag i många av de senaste badrumsdesignerna. Gillar idén? Skapa den med mönstrade brickor, eller genom att lägga vanliga brickor chevron stil eller använda sexkantiga mosaiker.

VILKET BADRUMSGOLV ÄR BÄST?

badrum golv idéer flod ek

Brecon River Oak

Golvet är en viktig del av ett badrumssystem, och det är viktigt att göra ett val som är dekorativt tilltalande, men också lämpligt för fuktiga förhållanden. Det är lika viktigt att ha en glidbeständig yta, särskilt om barn eller vuxna som inte är stadiga på fötterna använder rummet.

Massivt trä är i allmänhet inte tillrådligt eftersom det kan skev på grund av fuktigheten i ett badrum, och den höga luftfuktigheten är också oförenlig med konstruerat trä.

Kakelplattor är ett slitstark golv, men för säkerhet är det viktigt att välja en version som inte blir för halt när den stänkts – undvik glansiga ytbehandlingar. De kan också vara kalla under foten.

För att titta på trä och förmågan att motstå ett badrums variationer i fuktighet och en mycket hållbar finish är ett vattentåligt laminat som vårt Brecon-sortiment ett smart val. Det har allt naturligt tilltalande av virke och det är varmt och bekvämt för bara fötter, plus det finns ett val av äkta trätoner för att skapa en look du älskar.

FÅ SPA-STIL HEMMA

badrum golv idéer lager ek

Brecon Warehouse Oak

Trä-laminat är en bra utgångspunkt för ett badrumssystem som ger ett spa-utseende hem. Här har vi parat de samtida gråtonerna i Brecon Warehouse Oak med väggar målade i ett rikt grönt för en avkopplande känsla.

Alternativt kan du prova en jordinspirerad palett för att trylla fram den lugnande atmosfären som en lyxig badrumshavn behöver. Brecon River Oaks dämpade lera toner och ashen detaljer kompletterar perfekt gröna väggar som dessa.

Om du har golvytan gör ett fristående bad i antingen en traditionell eller modern form en fantastisk fokuspunkt mot bakgrund av en färgad vägg.

Presentera andra naturliga strukturer som, liksom trägolvet, står i kontrast till både bad- och bassängmaterial. En rottingstol, vävda korgar och djupa höghanddukar är alla mjukande element i detta rum.

Ta med riktigt grönska också. De glansiga bladen på krukväxter ger en välformad display och kommer att förbättra rumets atmosfär samt göra utrymmet inbjudande att spendera tid i.

 

Upptäck naturligt inspirerade golv för ditt badrum i vår Brecon-laminatkollektion , medan du kan bläddra i vårt avsnitt om inspiration för ytterligare golvidéer .