Interiörstylist och bloggare Melanie Lissack pratar laminatgolv och varför det inte är det billiga, opålitliga alternativet det brukade vara.

LAMINATGOLV HAR GÅTT VIDARE

Om jag är ärlig har laminatgolv alltid haft lite dålig tid inom designcirkler. Du hör alltid berättelser om människor som flyttar in i fastigheter och drar upp det ”fruktansvärda” laminatgolvet för att slipa och avslöja de riktiga trägolvbrädorna.

Sanningen är att inte allas ursprungliga golvskivor är i gott skick.

Om du bor i en fastighetsperiod är chansen troligt att träet är ruttnat på platser, knarrar, har naglar som dyker upp överallt och stora luckor mellan plankor som ger dammfällor, ett hem för spindlar och en plats för dina pundmynt att rulla ner och gå förlorad evigt!

Den andra sanningen är att teknik och design utvecklas över tid och att laminatgolv från gårdag är ingenting som det goda, hållbara, designledda laminatet du kan få idag.

wembury laminatgolvrum

Wembury drivved

På papper är laminat som det önskvärda alternativet – det är lämpligt för de flesta rum i hemmet, enkelt att installera och billigare än äkta trä. Många av oss har barn och husdjur som kör överallt så golvet så det måste vara tufft och motstå repor. Laminat fäst alla dessa lådor, men för de flesta av oss är det det övergripande utseendet på golvet som är viktigast.

Alla vill ha ett golv som ser ut som vackert, naturligt trä men ibland är det bara inte hållbart att investera i verkligt trägolv. Det som inte är önskvärt är den orange-prickade, faux trä design som laminat har förknippats med tidigare.

Fascinerad? Låt oss sedan titta på några av de vackra laminat som finns tillgängliga idag och hur de kan utformas i ditt hem …

SCANDI

laminatgolv wembury kokosnöt ek

Wembury Coconut Oak

Den parvisa baksidan av Scandi är konsekvent en populär, modern och ändå ”vuxen” interiörstil som inte visar några tecken på att försvinna någon gång snart. Med Scandi är fokuset på en minimal mängd väldesignade föremål i hemmet, i färger av vitt, grått och ljust trä. Golv lutar sig mot ett vitkalkat, åldrat utseende – precis som Wembury Coconut Oak, vilket är den perfekta designen för att komplettera ett hem i skandinavisk stil.

Måla dina väggar, tak och träverk en ljus, mjölkvit eller en mycket ljusgrå och använd laminatet för att skapa en ljus och ljus bas. Lägg till möbler i en lätt ask, textil i grå färg och placera lite eukalyptus i en klar vas för att verkligen dra av Scandi interiörstil.

ASKGRÅ

laminatgolv wembury nordisk ek

Wembury Nordic Oak

Om ditt hem omfattar en av de många gråtonerna som fortsätter att vara populära i interiörer, komplettera din vägg med ett nordiskt ekgolv . Färgen och kornet fungerar perfekt med nyanser som Lamp Room Grey eller Downpipe . Var modig, lägg till en kricka soffa och uttalande belysning för att verkligen sticker ut mot den grå bakgrunden.

 

Mitt råd skulle vara att inte bortse från ett laminatgolv. Gå till en återförsäljare eller beställ några prov för att verkligen se vad ett modernt laminatgolv kan erbjuda. Chansen är stor att du blir positivt överraskad!

 

Credits

Melanie Lissack | Melanie Lissack Interiors