Bo med naturligt trägolv

Parkettgolv i ek |  Design Hunter

När jag köper något nytt för hemmet försöker jag alltid välja naturliga material där det är möjligt. Jag älskar trägolv. Jag har levt med det i flera år nu och kan inte tänka mig att jag någonsin skulle välja något annat. När vi ursprungligen renoverade vårt nuvarande hus valde vi ekgolv och jag hade det inpassat i mitt tidigare hem också. Jag älskar känslan av äkta trä under foten – det är varmt, taktilt och sensuellt.

Vi beslutade nyligen att slipa och refinera golvskivorna i vardagsrummet. Med tiden hade lacken som de var belagd med en något gulaktig färg och vi ville uppdatera utseendet på utrymmet genom att ta bort detta och ersätta det med en blekare finish. Golven är av massiv ek och var i ganska bra skick så det verkade synd att riva ut dem och ersätta dem med nya. Vi tror också att vi kan överväga att flytta om ett år eller två så att det inte kändes som rätt tid att investera i nytt golv. Slipa det gamla golvet var dock ett oerhört rörigt och störande jobb och det är definitivt inte något jag skulle välja att göra igen i en hast.

När vi flyttar så småningom vet jag exakt vad jag vill ha i vårt nya hem – parkettgolv. Om du behöver bli övertygad om hur fantastisk det kan se ut här är några vackra utrymmen som jag har inspirerats av över på Pinterest. Så de nya ekparketterna i Goodrich-kollektionen från Woodpecker Flooring  är ganska mycket mitt drömgolv.

Moodboard - styling & amp;  fotografering av Design Hunter

Moodboard – styling & fotografering av Design Hunter

Woodpecker har nyligen lagt till 5 nya golv i sin Goodrich-kollektion och de var vänliga nog att skicka över några prover så att jag kunde utforska utbudet av färger och finish och undersöka deras kvalitet för mig själv.

Goodrich Haze Oak - hackspettgolv

Goodrich Haze Oak – hackspettgolv

GOODRICH HAZE OAK

Med sina vita och aska toner är Haze Oak det perfekta valet om du vill skapa en cool skandinavisk stil. Blocken är vinklade och möts vid punkter för att skapa en slående chevron-design. Jag tror att den här typen av mönster fungerar bäst i ett ganska stort utrymme så jag föreställer mig detta i ett rymligt ljusfylldt Regency-hus eller en elegant lägenhet i Hausmann-stil, som båda skulle vara mitt drömhus.

Goodrich saltad ek - hackspettgolv

Goodrich saltad ek – hackspettgolv

GOODRICH SALTED OAK

Saltad ek har en härlig grov sågad, texturerad yta och kan läggas i antingen en enda eller dubbel fiskbenmönster. Det är vackert utformat och skulle vara perfekt för en modern rustik inredning. Jag har utformat det med tvättade sängkläder och mjuka neutraler i moodboard nedan.

Goodrich Salted Oak & kaffebön.  Styling & amp;  fotografering av Design Hunter.

Goodrich Salted Oak & Coffee Oak. Styling & fotografering av Design Hunter.

GOODRICH KAFFE EK

Om du letar efter trägolv med en vit eller gråaktig yta hittar du några fantastiska alternativ att välja mellan i Woodpecker-serien, men det finns några riktigt vackra mörkare färger också. Designad för att framkalla en periodkänsla Coffee Oak är en rik varm nyans med en fint borstad och matt lackerad finish.

Goodrich Coffee Oak - hackspettgolv

Goodrich Coffee Oak – hackspettgolv

Goodrich Espresso ek - hackspettgolv

Goodrich Espresso ek – hackspettgolv

GOODRICH ESPRESSO OAK

Mörkare är Espresso ek – den perfekta bakgrunden för rikt grönt bladverk och mörkt skog, och ett sofistikerat alternativ som ger textur och djup till alla rum.

Goodrich Whitened Oak - hackspettgolv

Goodrich Whitened Oak – hackspettgolv

GOODRICH WHITENED OAK

Whitened Oak ligger här i en klassisk  fiskbensdesign och blandar lin- och asknyanser. Resultatet är ett blekt samtida golv som är vackert smidigt att beröra och har en naturligt rustik karaktär.

Goodrich Feather Oak - hackspettgolv

Goodrich Feather Oak – hackspettgolv

GOODRICH FEATHER OAK

Jag älskar bleka skogar när jag först upptäckte Goodrich-kollektionen drog jag mig omedelbart till de ljusare, vitare ekarna. Då föreslog teamet på Woodpecker att jag skulle prova den något gråare fjäderägen . Jag är så glad att jag tog deras råd. Det såg ganska mörkt ut på webbplatsen men när en provruta anlände och jag lägger ut ett avsnitt såg det helt fantastiskt ut. Det är en riktigt härlig mjuk dämpad grå med lugna vita korn och en ganska matt yta – exakt den typ av toner jag älskar. Här är det i Design Hunter-studion.

Goodrich Feather Oak i Design Hunter Studio.

Goodrich Feather Oak i Design Hunter Studio.

Det gick utan ansträngning och jag är säker på att det skulle vara en bra produkt att passa och arbeta med eftersom kvaliteten är utmärkt.

Naturligt och långvarigt, liksom att vara vackert, det är också etiskt framställt. Allt trä som används i Woodpecker parkettgolvserie odlas med hållbarhet i åtanke, så det är utformat för att möta behoven hos den nuvarande generationen utan att kompromissa med framtidens. Det kommer med 25 års garanti också, så du kan vara säker på att den kommer att stå tidens test. Om du vill se och känna de vackert naturliga strukturerna för dig själv kan du beställa gratisprover från Woodpecker webbplats. Det är definitivt mitt drömgolv – och tro mig att jag är ganska noga.

Moodboard för modern rustik interiör |  Design Hunter
Parkettgolv
Modern rustik inredning skapkort |  Design Hunter

Moodboard-styling och detaljbilder av Design Hunter. Rumsbilder med tillstånd av Woodpecker.

Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med Woodpecker Flooring.