Älska det eller lista det? Sliter du med beslutet? Interiörstylist Maxine Brady pratar med oss ​​genom de viktigaste sakerna att tänka på när du beslutar att behålla eller sälja ditt hem.

ÄLSKA DET ELLER LISTA DET?

När jag köpte mitt hus för två år sedan var mitt hem i svårt skick. Två år längs linjen, med hundratals DIY-projekt under mitt bälte, står jag inför ett tufft beslut om ska jag stanna eller ska jag gå?

Om du också undrar samma fråga – så vet du att det inte finns något enkelt svar. Här är min checklista över viktiga faktorer som du kan behöva överväga

1. PENGAR ÄR VIKTIGA

älskar det eller lista det vardagsrum

Kostnaden är en viktig faktor när man beslutar om att renovera eller flytta hem. Du måste väga upp utgifterna för att flytta mot utgifterna för att stanna.

Oavsett vad du bestämmer, bör du veta att det finns många hemprojekt som kommer att ge mervärde till din fastighet, vädja till potentiella köpare och göra ditt hem bekvämare.

  • EN TILLÄGG ELLER LOFTKONVERTERING

Om du konverterar vinden eller utökar ditt hem kan du lägga till upp till 21% till värdet på din fastighet (enligt Rightmove). Med mitt eget hem är jag trasig mellan att konvertera mitt loft eller flytta – du kan se mina idéer för mitt utrymme på bloggen . Eller båda! Mitt loft skulle kosta mig extra £ 30 000 men att flytta skulle vara nästan samma kostnad.

  • EXTRA BADRUM

Att lägga till ett extra badrum – speciellt ett badrum – skulle kunna lägga till så mycket som 5% på värdet på ditt hus. Att renovera ett befintligt badrum kan lägga till 2,8%.

Badrum-gröda

Ett av de första rummen jag tacklade i mitt hem var mitt trötta snygga badrum, med ett badkar och en dusch. Nu är det härligt att koppla av i – och det är också en försäljningsplats.

  • NYTT KÖK

Om ditt kök ser lite trött ut mot kanterna, snarare än att riva ut det, är du bättre på att injicera lite kärlek istället med en snabb makeover. Genom att byta ut dörrfronter, bänkskivor och kakelplattor andas nytt liv i ett kök.

älskar det eller lista det kök

Att använda ovanliga material i mitt kök som kopparrör har gjort att mitt kök sticker ut från mängden.

  • REDECORATING

En slick med färg och allmänt underhåll kan vara mycket låga kostnader men kan lägga till så mycket som 2,6% till värdet på ditt hem. Föråldrade blommiga tapeter, fula eldstäder, gamla mattor eller oattraktiva ljusarmaturer är alla små saker att byta ut men när de uppdateras när du förvandlar ditt hem.

Den största omvandlingen i mitt hem var att lägga ner nya ekgolv i hela bottenvåningen. Det har hjälpt min nedre stil att flyta och kommer att ge extra vädjan och värde om jag bestämmer mig för att lista. I själva verket säger fastighetsguruen Phil Spencer trägolv är en av dessa funktioner som tilltalar nästan alla. Du kan inte misslyckas!

älskar det eller lista det i korridoren

Jag bytte ut alla radiatorer i mitt hem och satte ned konstruerade ekgolv för att komplettera min hemstil.

  •  ÖPPEN PLANLÖSNING

Om du planerar att stanna kan det vara dags att fundera över att göra ditt hem att arbeta hårdare så att du får ut mesta möjliga av ditt utrymme. Att slå ner väggarna är kanske inte ett stort jobb men det kan öppna upp dina bostadsområden och göra en stor skillnad för hur du använder ditt hem.

älskar det eller lista det matsalen

I mitt hus drog jag ner väggen mellan vardagsrummet och matsalen för att skapa ett öppet utrymme. Nu fungerar hela området bättre för min familj och det fyller rummet med ljus.

2. PLATS! PLATS! PLATS!

Är ditt hem en fantastisk plats med allt du behöver inom räckhåll? Om du inte hittar ett nytt hus på en liknande plats, kan det vara bättre att renovera än att flytta.

Om du vill vara närmare goda skolor och kollektivtrafik kanske du vill flytta. I detta fall, även om renoveringen är billigare, kan det vara klokt att flytta till en bättre plats.

I mitt fall ligger mitt hus på toppen av en mycket brant kulle och jag är den andra sidan av staden från min familj och vänner. På plussidan har jag fantastiska grannar och jag är bara en fem minuters bilresa från South Downs. Min plats fungerar bra för mig.

3. GÅ MED DINA INSTINKTER

älskar det eller lista det sovrum

Det finns immateriella saker som gör oss känslomässigt knutna till våra hem.

Du kanske älskar ditt hus och tål inte att lämna det bakom. Om det gör dig lycklig kan det vara värt att bo och renovera de områden som behöver lite TLC.

Du kanske vill ha en ny start och att flytta hus kan vara energigivande och kan förändra din livsstil. Om du känner att det är rätt tid att flytta, använd det här som motivation att ta nästa steg på fastighetsstegen.

Mitt eget hus har ökat i värde sedan jag köpte det. Men efter åratal, energi och massor av kärlek in i mitt hem, är jag för knuten för att släppa (just nu). Att tjäna över mitt hem har varit så givande och jag ser fram emot att koppla av i det vackra utrymmet jag har skapat. Det är uppenbart att det inte hindrar mig att gå online och titta på fastigheter i mitt område då och då. Eller dag drömmer om loftkonverteringar.

KOMMER DU ”ÄLSKA DET” ELLER ”LISTA DET”?

Det beror på vad du tycker är viktigt. Väg upp kostnaderna, tänk på vad du vill ha i framtiden för dig och din familj, följ ditt hjärta och bestäm dig vad som verkligen kommer att göra dig lycklig – det är mitt bästa råd.

 

[Credits]

Maxine Brady | Interior Stylist & Lifestyle Blogger

www.welovehomeblog.com 
log  // F acebook  // T witter  // I nstagram  // P intresse  // Y ouTube

Alla bilder med tillstånd av We Love Home Blog  och används med vänlig tillåtelse.

stats