Den minimalistiska livsstilen är en som tilltalar så många av oss. För vissa sträcker sig denna livsstil långt utöver rörliga kök och vitkalkade väggar. Minimalism kan vara ett sätt att leva, vare sig det är genom begränsade val av garderob, sparsam levande eller begränsad teknik.

Klarhet i sinnet, mindre stress och en känsla av frihet anses alla vara kopplade till denna enklare livsstil. Men i våra moderna och ofta hektiska liv är det inte alltid möjligt att ansluta igenom minimalism. Genom våra hem kan vi dra nytta av fördelarna med minimalism med smarta och enkla korrigeringar. Bra förvaring kan dölja röran i våra moderna liv och låta oss känna de minimalistiska fördelarna.

Här är våra 7 lagringslösningar för ett minimalistiskt hem:

 

SKÅPDÖRREN

skåp-dörr-lagring

Bild från Higham

Att gömma föremål bort i ett skåp är inte en banbrytande lagringslösning men deras dörrar är ett ofta förbisett lagringsalternativ. Försök att lägga till hyllor eller krokar på insidan av skåpdörrarna för saker som bakplåtar, köksrulle eller strykbrädor.

 

GARDEROBEN

garderob-lagring

Bild från Pinterest

Inbyggda garderober kan verka som ett lagringsalternativ som är bäst kvar på 90-talet men moderna (och minimalistiska) alternativ fyller marknaden. Många leverantörer erbjuder en skräddarsydd tjänst och bygger skräddarsydda garderober som passar dig och ditt utrymme. Välj en neutral färg för extra minimalistisk effekt och vinka farväl till röran.

 

UNDER TRAPPAN

personer under trappor-lagring

Bild från Decoist

Skåpet under trappan behöver inte vara dörren bäst stängd om det finns rätt förvaringssystem inuti. Förnya din med snyggt placerade pinnar, hyllor och neutrala korgar för det perfekta dolda förvaringsområdet.

 

THE DOWNSTAIRS LOO

toalettförvaring

Bild från Bang on Style Blog

Det mindre badrummet på nedervåningen behöver inte bara vara ett utrymme för enbart användning. Genom att installera hyllor för korgar eller lådor kan du skapa fler lagringsutrymmen utan att skapa mer rörighet.

 

SKJULET

skjul-lagring

Foto av Jason Rosewell  på Unsplash

Det ödmjuka trädgårdsskalet är ofta en plats för rostiga trädgårdsmöbler, gräsklipparen och gammal färg. Men skjulet kan också vara hem för många av våra mindre använda tillhörigheter. Tänk på vad barnleksaker, hantverksvaror eller rengöringsprodukter som faktiskt behöver vara i ditt hem. Resultatet? Mer utrymme att koppla av i.

 

TRÄDGÅRDEN

trädgård-lagring

Bild från Pinterest

Våra trädgårdar är ett ofta underutnyttjat område i våra hem men smarta möbler kan betyda fantastiska förvaringslösningar. Leriga stövlar, hinkar och moppar behöver inte lägga till röran i våra hem. Att lagra dessa föremål i nära skyddade trälådor kommer att innebära att de är lätta att komma till och ur synen.

 

BARNRUMMET

ungar-storage-stor

Bild från Pinkax.com

Naturligtvis är en av de mest utmanande lagringsproblemen vi står inför barnleksaker. Men detta är en utmaning som vi kan lösa på det mest lekfulla sättet! Skapa sittplatser på låg nivå som fungerar som förvaring och fyllning med korgar eller lådor. Barnböcker kan också fungera som färgglad väggkonst när de placeras kreativt i smala hyllor.