Den botaniska trenden blommar. Vi har verkligen visat kärleken till krukväxter de senaste åren och de är inte på väg ut snart. Även om de flesta sorter kan plockas upp ganska billigt, gör de ett riktigt snyggt tillägg till hemmet.

Bra krukväxter har med sig en rad fördelar som går utöver att se bra ut. De är kända för att förbättra luftkvaliteten, minska stressnivån och kan till och med bidra till att påskynda återhämtningen från sjukdomar.

För många av oss kan en krukväxt lätt bli en del av möblerna – en väl älskad, omgivande familjemedlem. Att fylla ditt hem med dessa krukväxter gör att du inte bara känns som en modern trädgårdsodlare, men det kommer också att ge dig en fantastisk känsla av lugn.

Här är 6 trendig krukväxter att se upp i år:

PÄRLSNÖRE

krukväxttrender

Få denna lilla ärtliknande sort från The Fresh Flower Company

Denna slående saftiga är det perfekta valet för den Instagram ’shelfie’. Dess långa, pärlstavade vinstockar flyter över potten, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för hyllor eller hängande planterare. Den goda nyheten är att denna växt är lätt att odla under de flesta förhållanden och trivs i skuggade platser.

 

SNAKEPLANT

krukväxt trend ormväxt

Bilden kommer från Surburban Bees

Du kanske har sett den snygga namnet ’Snake Plant’ dyka upp i interiörsmagasiner överallt. Det är lätt att växa vanor gör det till den perfekta inomhusvän. Placera den i en låg nivå av trä eller keramisk växtställ och låt den växa hög. Det är fantastiskt grönt och spiky.

 

KINESISK PENGARVÄXEL

krukväxt trend kinesisk växt

Bilden kommer från Pinterest

Det lilla antalet ser ut i fler och fler hem i år. Dess underbart klara pannkakliknande blad gör det till ett populärt val för ett modernt, väl upplyst rum. Husa den i en terrakottakruka för en modern rustik look.

 

PINK PRINCESS PHILODENDRON

krukväxt trend rosa växt

Bilden kommer från Wit & Whistle

Den här är lite annorlunda än de suckulenter vi alla känner och älskar. Den rosa växten börjar livet med små olivgröna blad och dessa mörknar sedan med åldern för att utveckla lysrörsfärgade lappar. Det är en iögonfallande skönhet som ser lysande ut mot neutrala väggar eller i rum som är lekfulla med färg.

 

DWARF CITRUS TRÄ

krukväxt trend citrus träd

Bild från Gardenista – Hur man håller ett inomhus Citrusträd lyckligt

Dessa söta miniträd kommer att testa dina gröna fingrar men de är definitivt värda ansträngningen. De har inte bara en vacker färg utan de luktar också väldigt glädje. Dvärgträdet behöver mycket ljus så det passar bäst till väl upplysta rum med stora fönster eller vinterträdgårdar. Välj mjuka textiltillbehör i färgen på frukten för ett naturligt utseende.

 

ALOE VERA

aloe vera växt

Bilden kommer från Pinterest

Denna växt har inte bara en vacker form utan den har också en gammal lista över hälsofördelar – den är läkande, fuktgivande och du kan till och med laga mat med den! Aloe Vera finns i många olika varianter som öppnar upp många alternativ när du väljer ett för ditt hem. Välj en mörkare grön nyans för ett traditionellt dekorerat utrymme eller bli ljus och lysande grön i ljusa, moderna rum.